Újfundland extrás látványossága: jéghegy érkezett Húsvétra

  Újfundland extrás látványossága: jéghegy érkezett Húsvétra

  Újfundland és Labrador partjai előtt található a Jéghegyek sugárútjának is becézett tengerrész, ahol a Északi-sarkról leszakadt jéghegyek dél felé úsznak. Most azonban úgy tűnik, egyikük maradni is szeretne új lakóhelyén – írja az Independent.

  A kanadai St. John várostól délre található Ferryland látogatói igencsak meglepődtek a hétvégén, amikor beállított hozzájuk egy hatalmas jéghegy, mely mellett eltörpülni látszott minden más a vízben és a parton is. Bár a jéghegyek többsége itt csupán elhalad dél felé tartó útján, a világoskék óriás megfeneklett. A városka polgármestere úgy nyilatkozott, hogy életében nem látott még ilyen hatalmas jéghegyet errefelé.

  A jéghegy lecövekelt Ferryland partjai előttFotó: Reuters

  Ferryland közben egyre több érdeklődőre számít, és ha hinni lehet az előrejelzéseknek, hat további nagy jéghegy közeleg a part felé – ha megfelelő a szélirány, hamarosan szintén zátonyra futhatnak Ferryland előtt.

  Megtalálja a helikoptert, amely rászállt a jéghegyre? Így talán jobb képet kap a valós méretérőlFotó: Reuters

  Ha mostanában az USA-ba repül, ne feledjen lenézni majd Kanada partjai közelében: az európai gépek általában pontosan a Jéghegyek sugárútja felett kanyarodnak rá az amerikai kontinensre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!