Tudják, hogy kell madárkalácsot készíteni? Próbálják ki a Budakeszi Vadasparkban!

  Téli madárvédelemről szóló előadás, kézműves madárkalács készítés és kisállat tréningek várják a látogatókat november 10-én, azaz holnap a Budakeszi Vadasparkban. Az eseményen a téli madáretetéssel és madárvédelemmel kapcsolatban minden fontos részletet megtudhatnak.

  SzéncinegeForrás: wikipédia / Készítette: Sławek Staszczuk

  A rendezvény talán egyik legérdekesebb pontja az lesz, amikor faggyúból és magokból úgynevezett madárkalácsot készíthetünk, amit természetesen haza is lehet majd vinni. Ezután a vadasparki madáretetők közös megtöltésére és a „Madárbarát kert" tanösvény bejárásra is lehetőség nyílik, ahol a madarak telelési szokásairól, a madáretetőkbe kihelyezett táplálékokról kicsik és nagyok egyaránt játszva tanulhatnak majd.

  Ahhoz, hogy részt vehessenek a Kövér Cinkék Napján, elég a belépőjegyet kiváltaniuk, amivel később akár a Vadaspark lakóit is körbejárhatják. És ha már a Budakeszi Vadasparkban járnak, jó, ha tudják, hogy ott például az összes hazai bagolyfajjal is megismerkedhetnek. Nemrég például egy Bohóc névre hallgató uhu költözött a parkba Kőszegről, amely a legnagyobb testű szárnyas éjjeli vadász hazánkban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!