Egymáshoz nőtt mókustestvérekre bukkant egy túrázó

Kis híján elpusztult az öt fiatal szürkemókus az amerikai Wisconsin államban, miután a farkaik szinte összenőttek és ezáltal elválaszthatatlanokká váltak egymástól - írja a The Guardian híre alapján a Sokszínű Vidék. A rágcsálók az anyjuk által épített fészekben gabalyodtak össze, a farkuk pedig valóságos gordiuszi csomóvá alakult át.

A farkuknál összegabalyodott mókustestvérekForrás: facebook / Wildlife Rehabilitation Center at Wisconsin Humane Society

A mókusokra egy túrázó talált az erdőben, és azonnal egy állatmentő szervezethez vitte őket. A kis állatok nagyon féltek és stresszes állapotban voltak, ezért első lépésben mind az öt kölyöknek érzéstelenítőt adtak, majd csak ezután kezdték meg a beavatkozást - írja Facebook oldalán a Wildlife Rehabilitation Center. Az orvosok végül sikeresen végrehajtották a műtétet, és átvágták a gordiuszi csomót. Elmondásuk szerint lehetetlen volt megállapítani, hogy melyik farok kihez tartozott. Rendkívül aggódtak, mert mindegyik mókus szövetkárosodást szenvedett a keringési elégtelenség miatt.

Az egyik mókus a műtét utánForrás: Fecebook / Wildlife Rehabilitation Center at Wisconsin Humane Society

Az operáció megközelítőleg húsz percig tartott, a mókusoknak ezután még ki kellett hevernie az érzéstelenítő hatását. Most már az összes mókus csillogó szemmel néz a világra, de néhány napig még orvosi felügyelet alatt tartják mindet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek