Két koala is elpusztult egy belga állatkertben

Néhány hét alatt a Brugelette-ben lévő Pairi Daiza Állatkert látogatóinak két kis kedvence is elpusztult: a Zelda nevű nőstény koala maci a hónap elején gyomorbetegségben hunyt el, a Carina nevű másik nőstény pedig hétfőn múlt ki egy koala-retrovírus miatt.

koalaForrás: Shutterstock

Az állatkert szóvivője szerint nincs szó koalajárványról, szerinte ez egy szomorú véletlen, a két erszényes teljesen eltérő okok miatt halt meg. A gondozók most igyekeznek az egyetlen életben maradt koalának, a Coco nevű nősténynek megadni mindazt, amit egyébként fajtársaitól kapna.

A három koala egyébként egy ausztrál koalatenyésztő központtal kötött szerződés alapján 2016 áprilisa óta élt a Pairi Daiza Állatkertben, ahová hamarosan egy koalahím érkezik. A koalákat rendkívül nehéz Ausztrálián kívül gondozni: például naponta hozzák repülővel nekik a faj szülőhazájából a friss eukaliptuszlevelet, hiszen az állatok mást nem fogadnak el. Sajnos az erőfeszítések ellenére a fővárosi állatkert koaláitól is búcsút kellett venni 2017-ben. Ausztráliában egyébként a koaláknak saját napja is van, mégpedig május 3-a, amikor csak őket ünneplik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek