Ma ünnepli Ausztrália a vadon élő koalákat

Ausztráliában május 3-án ünneplik a vadon élő koalákat. Nem is a fesztiválozás a fő cél ilyenkor, sokkal inkább az egyre fogyatkozó számú állatok megmentése kerül a figyelem középpontjába.

A koalák szerte a világon nagy népszerűségnek örvendenek, de kevesen tudják, hogy az állatok száma riasztó mértékben fogyatkozik. Egy ausztrál állatpark közösségi oldalán közzétett videója szerint az eukaliptuszerdők 80 százalékát irtották ki a kontinensnyi országban, mióta az európai ember letelepedett itt. Ebben a tempóban úgy tűnik, 2050-re kihalnak a koalák.

A videóból az is kiderül, hogy Ausztrália az a hely a világban, ahol a leggyorsabban halnak ki állatfajok. Aki koalát szeretne látni errefelé, annak minimum Bécsbe kell mennie – a nagyon kényes állatkák két példánya sajnos nem maradt életben a fővárosi állatkertben. Szállításuk a világ más pontjaira nem egyszerű, bár a Qantas gépein első osztályú kiszolgálásban van részük. Ettől a koalabébi-összeállítástól viszont mindenkinek kedve szottyan akár Ausztráliáig is elutazni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek