Ritka berber oroszlánkölyök született Csehországban

Ritka berber oroszlánkölyök született Csehországban

Ritka, a vadonban már kihalt berber oroszlán (Panthera leo leo) született a csehországi Pilzen állatkertjében november elején – írja az MTI.

A kis oroszlánkölyök már magán hordozza alfajának jellegzetességeit, mint a hátán látható fekete sávotFotó: ZOO Plzen / Facebook

 A hím kisoroszlán a hároméves anyaállat, Neyla első utódja. Neyla a hannoveri állatkertből érkezett testvérével, Tamikával együtt 2015-ben.

2016 szeptemberében Tamika egy nősténynek adott életet. Ez volt az állatkertben valaha született első berber oroszlán és negyven éve az első oroszlán Pilzenben. A kölyök felnevelése azonban nagyon nehéz volt, mivel a gondozóknak rendszeresen el kellett venniük őt anyjától, hogy hozzátáplálják.

Tamikával ellentétben Neylának van elég teje, és eredményesen gondoskodik kölykéről.

A pilzeni állatkertnek legutóbb 1971-ben és 1947-ben sikerült szaporítania az afrikai oroszlánt. 2002-ben folytatták a próbálkozást, a nőstényeknek azonban vagy a megtermékenyüléssel vagy az utódok nevelésével voltak problémáik.

Ilyen a kifejlett hím fekete sörényeFotó: flickker photos / Flickr.com

 Tamika és Neyla 2015-ben Mateshez, az észak-csehországi olomouci állatkertből származó hímhez csatlakozott, mely a legsikeresebb berber tenyészhím.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek