Kíváncsi a skarlát íbisz fiókákra? Akkor irány a Szegedi Vadaspark!

  Most már láthatják a nemrég kikelt skarlát íbiszeket a Szegedi Vadasparkban - a fiókák a dél-amerikai részlegben lévő röpdösőjükben bontogatják szárnyaikat - tudtuk meg a Vadaspark híreiből. A kicsinyek összesen nyolcan vannak, és most ők a látogatók új kedvencei, hiszen az egyik legszínesebb kifutót gazdagítják nem mindennapi megjelenésükkel.

  A skarlát íbisz fiókák már várják a látogatóikatForrás: Szegedi Vadaspark / készítette: Lajos Endredi

  A fiókákat könnyű észrevenni, hiszen fekete tollazatuk szembetűnő a piros színű felnőttek között. A sötét öltözék egyébként azért szükséges, hogy a kicsik könnyen és gyorsan elrejtőzhessenek ha baj történne. Később, amikor már felnőtté válnak, ők is vörös tollazatot vesznek majd magukra, és pont olyan gyönyörűek lesznek, mint a szüleik. A színpompás madaraknak azonban van egy titkuk; látványos színüket az elfogyasztott apró rákokból nyerik, ezért csak azokban az állatkertekben pompáznak igazás, ahol a gondozók figyelnek a speciális étrendjükre.

  A látogatók a kis skarlát íbiszek mellett krokodilkölykökkel is találkozhatnak, hála Bobó és Barbi párosának, akik évek óta gondoskodnak a faj európai törzskönyvi programjának utánpótlásáról, és nemrég újabb utódokkal gazdagították a krokodilházat. De megleshetik a nem rég érkezett ázsiai elefántokat is. A Vadaspark minden nap 9.00 és 20.00 óra között várja látogatóit.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!