Meghalt Koko, a gorilla, aki jelbeszéddel kommunikált az emberrel

Meghalt a jelbeszédek nagymestere és a kihalás szélén álló gorillák nagykövete, Koko - írja közleményében a Gorilla Fundation. Az intelligens emberszabású tegnap reggel hunyt el. A közkedvelt gorilla 1971. július 4-én a San Francisco-i Állatkertben született, ahol Dr. Francine "Penny" Patterson kezdte el a tanítását. Később Stanfortba költöztek, ahol az alapítvány is elkezdte működését.

Koko és az egész életét végigkísérő tanára, barátja, Dr. Penny PattersonForrás: - Gorilla Foundation

Kokot szinte mindenki ismerte. A jelbeszéd és az empátia arcaként milliók szívébe lopta be magát. Ezenkívül szerepelt több dokumentumfilmben és a National Geographic borítóján is megjelent.  Az első fotóját ő maga készítette, méghozzá a tükörképét örökítette meg, ekkor 7 éves volt.

A Gorilla Foundation oszlopos tagjának emlékét tiszteletben őrzik. A folyamatban lévő projekteket tovább fejlesztik, beleértve az afrikai védelmi erőfeszítéseket, valamint a jelbeszédes alkalmazást, amely a gorilla és a gyerekek közötti kommunikációt szolgálja. Koko egyszer elnevezett egy kismacskát All Ballnak, barátja halálakor ő így gyászolt:

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek