Az ikrek a legcukibb látnivaló a veszprémi katták kifutójában

  A tavaszi napsugarakkal megérkeztek az első kisállatok is a Veszprémi Állatkertbe, amelynek gyűrűsfarkú maki családjában március közepén egyszerre két nőstény is ikreket hozott a világra. A négy apróság szépen cseperedik, azonban napjuk nagy részét még anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik - olvasható az állatkert közleményében.

  Forrás: Melczer Zsolt / Veszprémi Állatkert

  A kicsik öt hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak, de két hónapos koruktól már kóstolgatják a gyümölcsöket, zöldségeket, a különböző hajtásokat és a leveleket is. A katták könnyen felismerhetők hosszú, gyűrűs mintázatú farkukról, amelyet járás közben a magasba tartanak. Madagaszkár déli és délnyugati részén fekvő erdőkben honosok. Mókás külsejükkel és játékos viselkedésükkel mindig elnyerik a látogatók tetszését. A kis apróságokat jó idő esetén minden kedves látogatónk megcsodálhatja a Fejes-völgyi kifutójukban.

  Forrás: Melczer Zsolt / Veszprémi Állatkert
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!