Korán jött a nyuszi a Veszprémi Állatkertbe: zebracsikó született

  Az Állatkert nagy örömére 2018. január 16-án egy kis zebra kanca látott napvilágot. Az újszülött néhány órával világra jövetele után már lábra is állt, ahogy ez a patás állatok körében lenni szokott.

  A zebrák szaporodásáról érdemes tudni, hogy ennél a fajnál majdnem pontosan egy év a vemhességi idő, és egy csikó szokott születni. A fiatal csikók 6-9, akár 11 hónapos korukig is ihatnak anyatejet, bár már néhány hetes korukban már kóstolgatni, szálazgatni kezdik a felnőtteknek való táplálékot is.

  Követi anyját, mint az árnyékForrás: Veszprémi Állatkert

  A kicsi jó egészségnek örvend, már magabiztosan sétál anyja mellett és követi mindenhova. Láthatóan élvezi a kifutót, nagyokat hancúrozik és nyargalászik. A veszprémi állatkertben már többször is született kis zebra, legutóbb 2017-ben.

  Több kép is van galériánkban!Forrás: Veszprémi Állatkert


  Jó idő esetén veszprémi Böhm-zebra családunkat jelenleg a 15 ezer négyzetméter nagyságú Afrika szavanna kifutón tekinthetik meg látogatóink az orrszarvúakkal, impalákkal és a zambézi mocsáriantilopokkal együtt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!