Veszprém és Lajoskomárom hazánk legvirágosabb települése

  Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ez a két település képviseli hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

   A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre idén több mint 300 települési önkormányzat jelentkezett. A megmérettetés települési lélekszám szerinti kategóriákban zajlott, júniustól augusztusig mintegy 100 területi zsűritag végezte a 312 település helyszíni bírálatát.

  Veszprém gyönyörű színekbenFotó: tamasvarga67/Flickr

   

  A magyar verseny szervesen kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez (Entente Florale Europe), amely 9 ország mintegy 25 ezer települését és több mint 50 millió lakosát tudhatja maga mögött. A díjazott településeink az eddigi európai versenyen 10 arany-, 26 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

  Az Entente Florale Europe 2017-es versenyében Tihany aranyérmet, Kaposvár ezüstérmet nyert, emellett az utóbbi elhozta „Az Európa legszebb főtere" különdíjat is a szlovéniai Podcetrteken megrendezett szeptemberi díjátadón.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!