Ingyen fürdőzhetsz ezen a most nyílt strandon egyik kedvenc tavunkon

A Fertő tó osztrák oldalán fekvő Fertőszéleskúton (Breitenbrunn) megnyílt a tó legmodernebb strandja, a Neuer Strand Neusiedler See.

Az úgynevezett Neuer Strand, élménydús, újhullámos tóparti strand, amely a tengerpartok hangulatát idézi. 16 hektáros területen kempinggel, óriási hajókikötővel és szinte minden vízi sport lehetőséggel rendelkezik - írja az Élmény Nektek.hu.

Forrás: Esterházy Ausztria/Facebook

Az UNESCO világörökségi és Natura 2000 természetvédelmi területen, a nádas szélén található strand és kikötő a fenntarthatóság jegyében született és üzemel. működtetik. A tóparti strandra a belépés ingyenes.

A tóparti strand egyszerű, részben homokos és kavicsos placcokkal. Vitorlás -és szörfiskola működik a strandon és lehet bérelni vízi járműveket i. Ízlésesen berendezett, vadonatúj étterméből kiváló a kilátás a tóra. A parton van strandbár is és egy önkiszolgáló delikátesz üzlet, ahol a régió termékei kaphatók.

A sportolási lehetőség is változatos, a látogatók a strandröplabda mellett a petanque-t (francia eredetű golyójáték) és a boccia-t (hasonló golyójáték) is kipróbálhatják, a gyermekeknek pedig egy 300 nm-es játszótér áll rendelkezésére.

Pazar kialakítású glamping sátrakat is kínáló modern kemping várja a több napra érkezőket. 2026-tól pedig hipermodern tiny house-ok is bérelhetők lesznek majd.

Forrás: Origo

Fertőszéleskútról autóval, kerékpárral és gyalogosan is ki lehet jutni a tóhoz, egy nagyjából 4 km hosszúságú földnyelven. A Seestraße nádasok övezte autóút, mellette pedig kiépítettek egy párhuzamosan futó aszfaltozott kerékpár-és gyalogutat is, aminek mindenki, de a kisgyermekkel kirándulók örülhetnek a leginkább.

Ha csak körülnézni megy ki az ember, akkor 1 órás időtartamra ingyenes a parkolás.

 

Ezek is érdekelhetnek