Zöldtető és függőleges zöld felületek: Klímatudatos közpark épül a belvárosban

Klímatudatos szemlélettel hoznak létre közparkot akadálymentes, befogadó játszótérrel az V. kerületi Hild téren - közölte Belváros-Lipótváros önkormányzata az MTI-vel.

A közlemény szerint minden korosztályt kiszolgáló közösségi tér létesül a téren, amely akadálymentes, és a megváltozott képességű gyermekek igényeinek is megfelel. A zöld szemlélet jegyében olyan különleges megoldásokat alkalmaznak, mint a zöldtető, a függőleges zöldfelületek és a zöld buszmegálló, de a víztakarékos megoldásokra is nagy figyelmet fordítanak.

A beruházást a kerület önként vállalt feladatként, saját anyagi forrásából valósítja meg. Jelenleg azon dolgoznak, hogy pelenkázóval felszerelt nyilvános illemhellyel, gyerekbarát ivókúttal, párásító berendezéssel, pingpongasztallal, új padokkal, közösségi könyvtárral, kerékpártámaszokkal, hulladékgyűjtőkkel, megújított zöldfelülettel és közvilágítással, zárható kapukkal és 0-24 órás élő erős és térfigyelőkamera-rendszeres őrzéssel adhassák át a teret.

A téren tizenhárom fát telepítenek, ebből négy 20-25 éves és 15-20 méter magas. A parkban a zöldfelület aránya 24 százalékról 37 százalékra - 851 négyzetméterre - nő. A Hild téri játszótéren Dániel András Kuflik mesesorozatának hőseivel találkozhatnak majd a gyerekek. A felújított területet ősszel vehetik birtokba a környéken élők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek