Kiderült, mikor láthatjuk újra a Nyugati Pályaudvar homlokzatát

Ősszel látványos előrelépés várható a pályaudvaron: elbontják a Teréz körúti homlokzata előtti védőtetőt, ami jelenleg a gyalogos forgalmat is akadályozza. Ezzel a jelentős építészeti és műszaki emléket képviselő, országos műemléki védettséget élvező épület ikonikus része válik újra zavartalanul láthatóvá, írja a MÁV egy közleményben.

Őszre elbontják a Teréz körúti homlokzata előtti védőtetőtForrás: MÁV

A tavaly ősz óta felújítás alatt álló észak-nyugati (metró felőli) torony várhatóan június végére készül el (az ÉPKAR végzi), februárban pedig a MÁV FKG szakemberei megkezdik a dél-keleti (gyorsétterem felőli) tornyon történő munkákat, amelyek a tervek szerint novemberben fejeződnek majd be.

Forrás: MÁV

A pályaudvar 10-13. vágányai alatt húzódó keresztaluljáró felújítása várhatóan nyáron indul el, melynek során lecserélik az álmennyezet világítását és burkolatát. Az évek óta nem használt peronfelvonó helyére új, 1000 kg teherbírású, vandálbiztos kialakítású lift épül a tervek szerint, szintén nyártól, ami az aluljáró és a peronok közti akadálymentesített közlekedést szolgálja.

Forrás: MÁV

A pályaudvar biztonságosabbá tételének érdekében 246 darab kamerát szerelnek fel a peronokon és a belső terekben, szintén még az idén. A közeljövőben a pénztárcsarnok külső homlokzatának és belső terének, a rendőrségi átjárónak, továbbá a Nyugati téri irodarész külső homlokzatának felújítása is előkészítés alatt áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek