A felelős kutyatartásért: Belvárosi Kutyafesztivált rendeznek vasárnap

Családi programokkal, szórakoztatóan szeretné felhívni a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására május 8-án vasárnap a budapesti Olimpia Parkban megrendezett VI. Belvárosi Kutyafesztivál.

A rendezvényen minden szolgáltatás ingyenesen kipróbálható lesz. Ha szeretnénk kérhetünk majd kutya-gazdi fotózást Trokán Nóra színművésztől 11 és 14 óra között (ajánlott időben érkezni, biztos hosszú lesz a várakozók sora - a szerk.), de pop-up kutyakozmetika is lesz, illetve állatorvosi tanácsadás, fizioterápiás bemutatók, kutya viselkedésterápiás tanácsok, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyabiléta-gravírozás, kutyakereső alkalmazás, kutyás bemutatók és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény, illetve előadás - közölte a Vigyél Haza Alapítvány az MTI-vel.

Mint kiemelték, kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program, melynek során bárki kipróbálhatja, hogy megérdemelné-e a "gazdijogsit". Bemutatkozik az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek program is, továbbá Fodor Kinga állatorvos és Vámosi-Nagy Nóra kutyakiképző is előadást tart.

Akiknek még nincsen házi kedvencük, a Kutyasétáltató nap keretében, önkéntesek segítségével kipróbálhatják, milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni. A sétáltatást az X-Faktorban feltűnt Catherine Dederick (Mardoll) is segíti majd.

Forrás: Facebook.com/Belvárosi Kutyafesztivál

A Kutyafesztivállal párhuzamosan az V. kerület önkormányzata az Olimpia parkban Belvárosi Családi Pikniket is tart, melynek programjában koncertek, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, bábszínház és sportprogramok egyaránt szerepelnek. A Belvárosi Kutyafesztivál esőnapja május 14. - közölték a szervezők.

Ezek is érdekelhetnek