Elektromos, gyerekek által vezethető kukásautó indult útnak Miskolcon

Mindenkinek ismerős lehet József Attila költeményének, az Altatónak az a sora, miszerint "Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!", de ehhez generációk óta hozzá tartozik, hogy a gyerekek kukások is lenni szeretnének, mert lenyűgözi őket a hatalmas kukásautó, és a kuka ürítésének zajos mozzanata.

Forrás: Mirehu Nonprofit Kft. / Press

Miskolcon, a Mirehu Nonprofit Kft. erre alapozva építette meg első, gyerekek által vezethető elektromos meghajtású kukásautóját, amivel nem csak örömet szeretett volna szerezni a kicsiknek, de szemléletformáló célja is volt vele.

Az elektromos meghajtású gyerekkukásautó megépítését kutatómunka előzte meg. A cég munkatársai végül egy amerikai család kisfilmjén keresztül jutottak el a kivitelezés alapjaihoz. De a cél nem csak a szórakoztatás volt, hanem a szemléletformálás is, így a gyerekek nem csak beülhetnek a kicsinyített kukásautóba, hanem saját maguk végezhetik el a hulladékok gyűjtését, a cégnél megszerzett tudással összekapcsolva.

Forrás: Mirehu Nonprofit Kft. / Press

A vállalat telephelyén ugyanis, a fiatalok sok információt kapnak a hulladékokról, a megfelelő újrahasznosítási kritériumokról és persze az autó kezeléséről is. A következő lépés pedig az élő "bevetés", amikor a gyerekekt a telephelyen vagy a külső helyszínen kialakított útvonalon begyűjthetik az újrahasznosításra alkalmas és alkalmatlan hulladékokat a kihelyezett hulladékgyűjtő edényekből. A játék végén a társaság munkatársai a fiatalokkal közösen kiértékelik a gyűjtés eredményességét.

A jövőben, hogy a feladatot verseny formájában is tudják élvezni a gyerekek, egy második autó is megvalósul majd - olvasható a cég honlapján, amin keresztül jelentkezni is lehet az új kukásautó kipróbálására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek