Népi játszópark nyílik a diósgyőri várban

Az ódon falak között játszóház, a lovagi tornák terén pedig lovas színház nyílik. De lesz majd díjugratás, hallgathatunk majd rockoperát és persze pünkösdi királyt is választanak - gazdag programokkal várja a látogatókat a közelmúltban megújult diósgyőri vár a hétvégén.

 
Ezen a hétvégén tartják az Emlékhelyek napja rendezvényt, amely során az ország szinte minden nemzeti és történelmi emlékhelye programokkal várja a történelem és kultúra iránt érdeklődőket. Az eseményhez a diósgyőri vár is csatlakozik. Május 14-én népi játszópark nyílik az ódon falak között, ahol többek között kipróbálhatjuk a csigafuttatót, a hordólovaglást, a diótörést és a teknőhorgászatot.

Fotó: Hello Miskolc

A kicsiket a Hétszínrét Társulat zenés játékos műsorával szórakoztatja majd, megismerkedhetnek pünkösdi dalokkal, mesékkel, szokásokkal és játékokkal. A felnőttek bájitalokat is keverhetnek az Alkímia szobájában, kipróbálhatják a középkori fegyvereket és viseleteket a vár fegyvermesterének segítségével, de középkori recepteket is megismerhetnek. A jó hangulatról az Agyagbanda Együttes gondoskodik.

Lélegzetelállító lovas jeleneteket és látványos díszleteket láthatnak a tavaly átadott lovagi tornák terén, ahol a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című rockoperáját adják elő. A lovaglás és a lovassport szerelmeseit vasárnap is várják a lovas arénában, ahol díjugrató bajnokságot rendeznek. A pünkösdi hagyományőrző programok között szerepel még pünkösdi királyválasztás, a népi játszópark pedig egész hétvégén látogatható.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Lovagok lepik el hétvégén a Diósgyőri várat - 2016.07.29.
Történelmi játékokkal, lovagi viadalokkal és középkori mulatsággal várja látogatóit hétvégén a Diósgyőri vár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek