Új applikáció gyűjti Amerika magyar vonatkozású helyszíneit

Új közösségi applikáció született, mely segít összegyűjteni az Amerikában lévő magyar vonatkozású helyeket, helyszíneket, a függetlenségi háborútól napjainkig létrejött - történelmi, kulturális vagy akár gasztronómiai - „magyar nyomok" hálózatát folyamatosan felépítve. A HuGo alkalmazás ugyanúgy segít a kint élő magyarok közösségépítésében, mint a kontinensre látogató honi „nyomkeresők" kíváncsiságának kielégítésében - derül ki a cég közleményéből. Az alkalmazás az App Store-ból már letölthető, de hamarosan Androidon is elérhető lesz.

A minnesotai Balaton településForrás: facebook.com/hellohugousa

„Talán kevesen tudják, de a függetlenségi háborúban egy magyar huszár, Kováts Mihály az amerikai lovasság megalakításában vállalt komoly szerepet, majd a harcokban vesztette életét. Ő egy olyan szimbólum, aki a magyarok szerepét mutatja az USA történelmében, ezért is választottuk a huszár figurát az applikáció ötletének megszületésekor" – mesélik az ötletgazdák.

A HuGo az amerikai magyar szervezetek aktív bevonásával született meg, az appot a washingtoni székhelyű Hungary Foundation fejlesztette. Az applikáció immár többszáz magyar vonatkozású helyet jelölt meg, a kaliforniai kürtőskalács készítőtől a Washingtoni Nemzeti Katedrális, Bossányi Ervin magyar festő-iparművész által készített ablakaiig, a magyar származású Róth Imre (Emery Roth) által tervezett ikonikus New York-i felhőkarcolótól (St. Moritz Hotel) egy Pennsylvaniaban található autentikus magyar tanyáig vagy egy dobos torta "lelőhelytől" Kossuth Lajos valamelyik szobráig.

Az applikáció nem csupán online térkép, de egy közösségi alkalmazás is, melyre a felhasználók folyamatosan tölthetik fel az általuk felfedezett, ide illő helyeket, és a készítők egy most induló játékkal is igyekeznek motiválni a tagokat, hogy minél több helyet gyűjtsenek össze és rakjanak fel az alkalmazásra. A HuGo közösségi oldalán most induló játékban – kisebb nyeremények mellett - a főnyeremény egy retúr repülőjegy az Egyesült Államok és Magyarország között.

„Az app indulásának apropója a '48-as forradalom és szabadságharc közelgő ünnepe, jelentősége pedig a világjárvány idején különösen aktuális, hisz' a kényszerűen izolálódott egyéneknek, családoknak, csoportoknak nagy szüksége van az összetartozás élményére. Bár az utazás egylőre korlátozott, HuGo segít abban, hogy most legalább virtuálisan megtaláljuk egymást" – mondta Smith Lacey Anna, a Hungary Foundation vezetője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek