Töltse fel a telefonját egy kempingtűzhellyel

  A BioLite nevű cég olyan hordozható, megújuló energiaforrásokra épülő eszközöket gyárt, mint például a miniatűr napelemek, vagy az a kempingtűzhely, mely egyben telefontöltő is. A Campstove 2 névre keresztelt kompakt tűzhelyben fával kell tüzet rakni, ebből a tűzből azonban áram is termelődik, mellyel fel lehet tölteni a különböző elektromos eszközöket - derül ki a Travel and Leisure cikkéből.

  A kép illusztrációForrás: Free-Photos/pixabay.com

  A kályha három wattnyi villamos energiát képes termelni, melyet egy 2600mAh-s akkumulátorban tárol, amelyre a töltendő eszközt lehet csatlakoztatni.

  A tűzhely a hőt egy termoelektromos generátoron keresztül alakítja át villamos energiává, mely egy ventilátort is működtet, és áramot juttat az USB-töltős portba. A belső ventilátor visszavezeti a levegőt a tűzhelybe, így hatékonyabbá teszi az égést.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!