A Royal Caribbean egy új, járvány-helyzetre kifejlesztett applikációval állt elő

A hajótársaság szabadalmaztatott megoldást talált a biztonságos távolság megtartására a hajóin. Az új Muster 2.0 applikációval mostantól kiváltja a tengeri hajózás kötelező elemét képező, mentési gyakorlatot.

IllusztrációForrás: NAN728 / Shutterstock.com

Ezt természetesen nem azt jelenti, hogy az egyik legfontosabb elem eltűnik, csak azt, hogy nem kell érte felsorakozni a gyülekezőállomásokon. Az innovációnak köszönhetően a gyakorlatot az utasok a saját mobil eszközük támogatásával végezhetik el - olvasható a Tengerjáró oldalán.

A mentési gyakorlat minden hajóút kötelező biztonsági eleme. Célja, hogy az utasok - általában a legénység támogatásával - megismerjék azokat a biztonsági előírásokat és teendőket, melyet egy esetleges vészhelyzet esetén követniük kell. Mivel ezeken a gyakorlatokon minden utasnak részt kell vennie, így a koronavírus-járvány idején a távolságtartás nehezen lenne kivitelezhető.

A Royal Caribbean új, más hajótársaságokkal is megosztott applikációja azonban lehetővé tetszi, hogy az utasok gyülekezés nélkül megismerjék a szükséges szabályokat. Az ingyenesen letölthető app megmutatja a hajó azon pontjait, ahol vészhelyzet esetén gyülekezni kell, valamint a mentőmellény használatához szükséges utasításokat.

A folyamat lezárásaképpen az utasok egyénileg felkeresik a gyülekezőállomásokat, ahol a személyzet tagjai ellenőrzik, hogy minden lépést elvégeztek-e az appon belül. A folyamatot be kell fejezni, még a hajó indulása előtt, a nemzetközi tengerjogi előírások alapján. Kibúvó tehát nincsen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek