Óceáni hulladékból készülnek a hajótársaság beléptetőkártyái

A karibi utakra szakosodott Virgin Voyages hajótársaság elkötelezett a fenntarthatóság iránt, ennek jegyében pedig beléptető kártyáikat újrahasznosított óceáni műanyaghulladékból készült karkötőkre cserélték - adja hírül a Travel and Leisure.

Hulladék a tengerparton - illusztrációForrás: Catherine Sheila/pexels.com

A BIONIC Yarn nevű cég készítette a kabinok nyitására alkalmas, emellett a fedélzeten több, más funkciót is ellátó karkötőket, amelyek mind hat grammnyi tengerből származó műanyagot tartalmaznak, ami körülbelül egy fél műanyagpalacknak felel meg.

Amellett, hogy megszabadul a műanyagkártyáktól, a Virgin Voyages száműzte az összes egyszer használatos műanyagot (például a szívószálat, a vizes palackot és a bevásárlószatyrot), és büfét sem üzemeltet, hogy elkerülje az élelmiszerpazarlást. Az energiatakarékosság jegyében a világításról LED lámpák gondoskodnak, a pazarlás elkerülését az elhelyezett érzékelők biztosítják.

A következő útjuk a Scarlet Lady névre keresztelt hajóval indul tavasszal Miamiból a Karib-térségbe. A társaság másik hajója, a Valiant Lady, 2021-ben indul egy hetes útra Barcelonából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek