Ha Dubrovnikban nyaral, ezt a fesztivált ne hagyja ki!

Augusztus végéig több mint 30 helyszínen nyolcvannál is több produkció látható a július 10-én kezdődő 70. Dubrovniki Nyári Játékokon. A program komolyzenei koncertekkel kezdődik, a nyitónapon a Hannoveri Állami Operaház zenekara lép fel. A gálaműsort hagyományosan a dubrovniki Szent Balázs-templom, horvát nevén a Crkva svetoga Vlaha előtti téren rendezik meg.

Dubrovnik madártávlatbólForrás: Shutterstock / Készítette: Dreamer4787

A legjobb horvát és neves külföldi művészeket felvonultató programok az európai kulturális örökség, Dubrovnik városa és a fesztivál mítoszait tárják fel, megkérdőjelezik a múltat és a jelent, a környezetet, valamint a hagyomány és a modernitás közötti kapcsolatot – fogalmaztak a rendezők.

A rendezvény színházi részében a számos horvát alkotás mellett világhírű szerzők - köztük Virginia Woolf és William Shakespeare - műveiből is láthat előadásokat a közönség. A zenei alkotások közül kiemelkedik a tel-avivi születésű New York-i trombitás, Avishai Cohen és az Il Volo világhírű olasz énektrió.A kísérőprogramok között könyvbemutatók, filmvetítések és kiállítások is szerepelnek. Az eseménysorozatot a horvát közszolgálati televízió és rádió (HRT) filharmonikusai zárják Enrico Dindo vezénylésével augusztus 25-én. A Dubrovniki Nyári Játékok a legrégebbi és legnagyobb presztízsű horvát fesztivál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek