Ne lepődjön meg, ha drón viszi ki a házhoz rendelt presszót

A Google csapatához tartozó ausztráliai Wing cég egy kávékihordó drónnal rukkolt elő, az ausztrál fővárosban már megkezdték a tesztelését is. Egyelőre csak egy kisebb városrészen tesztelik a kávészállító drónokat, a légi futár jelenleg 100 házba hordja a kávét, de tervben van a szolgáltatás széles körű kiterjesztése.

Drón kávéfutárForrás: Shutterstock / Készítette: mylisa

 A cég a kávézók mellett gyorséttermekkel és gyógyszertárakkal is szerződést köt majd, ami azt eredményezi, hogy a megrendelt étel, ital vagy orvosság villámgyorsan megérkezhet a megrendelő otthonába.

A drónok a GPS koordináták segítségével tájékozódnak, így nem lesz szükség plusz emberre a navigálásukhoz. További előnye, hogy a megrendelő egy mobil applikáción keresztül követni tudja, hogy épp hol jár a rendelése, és mikor érkezik meg a címére. Mivel egyszerű és gyors futárszolgáltatásról van szó, a fejlesztők szerint 2030-ra minden negyedik csomagszállítás drónnal történik majd.

Igaz, a cég megkapta az engedélyt a drónok közlekedéséhez, de még mindig akadnak korlátozások ezzel kapcsolatban: nem repülhetnek például a főutak felett, és csúcsforgalomban sem, tehát csak kora reggel és késő délután dolgozhatnak a drónfutárok. A lakosok között is akadnak olyanok, akiknek zavaró a drónok hangja és jelenléte, ami szintén kiszoríthatja a kütyüket egyes városrészekről - írja a szerb 021.rs.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek