A brit királyi kastélyban mutatták be drón-show-jukat a magyarok

  Cirka ezer ember nézte a londoni királyi Buckingham-palota kertjében azt a drón-show-t, amit a Design Terminal által mentorált CollMot Entertainment hozott tető (pontosabban az ég) alá.

  Az erről szóló közleményben azt írják, a CollMot Európa vezető drón-fényshow szolgáltatója, műsoraikat mindenféle rendezvényen kínálják. Ott voltak a 2017-es budapesti vizes világbajnokságon, a Shanghai Interactive Festival of Theatre-ön, a tajvani Nemzeti Kaohsziung Művészeti Központ megnyitóján vagy a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijátékon is.

  .Forrás: Design Terminál/Bézsenyi Zsolt

  Műsorukhoz intelligens drónflottát használnak, amivel ügyfeleik igényéhez szabott történeteket ábrázolnak 3D-ben. Tűzijáték és fényfestés is dukál olykor ehhez, vagy épp emberi és drónos produkciókat hangolnak össze.

  A londoni műsoruk 40 drónnal készült, ünnepi elemekkel vegyítették azt. Volt tűzijátékkal tűzdelt karácsonyfa betlehemi csillaggal, hulló hópehely, angyalt kirajzoló drónos alkotás, illetve egy 3D-s animált rénszarvas is.

  .Forrás: Design Terminál/Bézsenyi Zsolt

  Mindez az András yorki herceg nevével fémjelzett londoni Pitch@Palace startup verseny globális döntőjén történt meg, amin a Design Terminal alumni GlovEye, a CollMot Entertainment, valamint az innovációs ügynökség Mentorprogramjában jelenleg résztvevő Cogito is részt vett (a GlovEye látássérülteknek kifejlesztett, az írást Braille-írássá alakító kesztyű, a Cogito pedig tanulássegítő platform).

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!