Mallorcán találjuk az elárvult gumimatracok paradicsomát

Mallorcán találjuk az elárvult gumimatracok paradicsomát

A nyaralók körében méltán népszerű spanyol szigeten, Mallorcán évről évre több száz felfújható gumimatracot és más vízi játékot hagynak a medencékben. Dinoszaurusz méretű hattyúk, fánkok, pálmafák és unikornisok lebegnek gazdátlanul, elárvulva minden turistacsoport után. A szezon végére sok üdülőhely gyakorlatilag ezeknek a jószágoknak a temetőjévé változik, ami elég lehangoló látvány. Szerencsére az egyik szálloda újszerű megoldással rukkolt elő, hogy elejét vegye mindennek - írja a Condé Nast Traveler.

A Hipotels Gran Playa de Palma nem bírta tovább nézni a műanyag állatkák kényszernyugdíjazását, és a Hotels.com oldallal együttműködésben megalapította a "Felfújható jószágok menedékhelyét". Összeterelték a magányos figurákat egy jókora medencébe - nemcsak azért, hogy utolsó éveiket békében és megbecsülésben töltsék: a hotels.com kampánya révén arra buzdítanak minden látogatót, hogy fogadják örökbe őket, új értelmet adva ezzel az életüknek.

Fotó: David Michalczuk / Flickr

A lízing hatalmas előnye, hogy nem kell drága pénzért, a helyi butikban vásárolnunk strandfelszerelést, illetve a matracok és hasonlók felfújásával, bejáratásával tölteni a drága időt. Sőt, igazi kincsekre lehet bukkanni, ha szemfüles az ember.

A felmérések szerint egyébként a szigetre érkező brit turisták többsége él-hal ezekért a felfújható játékokért - meg is veszik őket rögtön, de mindössze 28 százalékuk viszi aztán haza magával. Ráadásul alig 6-7 órát játszanak vele a vízben, mielőtt ráunnak - írja a magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek