Az e-sportba is betört a vitorlázás

  Elsőre olvasva a Magyar Vitorlás Szövetség közleményét elgondolkodik az ember, hogyan lehet a vitorlázást e-sport keretében, szóval virtuálisan élvezni, de erre is megvan a módszer. Mindenesetre a szövetség büszkén jelentette be, hogy a csütörtökön kezdődő Budapest Boat Show-n mutatkozik be az első hazai vitorlás e-sport verseny.

  A Vitorlázz Itthon – mindiGO Sport Kupán bárki indulhat, és kipróbálhatja a Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing hivatalos játékát, a Virtual Regattát.  

  Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára szerint népszerűsíteni szeretnék a vitorlázást, no meg persze az utánpótlás korosztályok kedvét is meg akarják hozni. Erre jó a játék, mert ezen keresztül olyanok is kipróbálhatják magukat, akik még sosem ültek/álltak hajón. A gyakorlottabbaknak is jó ez, hisz versenyhelyzetbe kerülhetnek.

  .Forrás: Weberfoto.Hu

  Az esemény technikai támogatója az Antenna Hungária volt, aminek már van a virtuális vitorlázásban tapasztalata. A mindiGO Sport tematikus sportcsatornákat kínáló szolgáltatásaiban van vonatkozó csatorna is.

  A Virtual Regattában már vb-t is rendeztek, amin 74 ország 169 ezer indulója vett részt. Idén a döntőben már pénzdíjas lesz a verseny. A versenyszabályok kidolgozását végző munkacsoportot egyébként egy magyar versenybíró, Böröcz Bence vezeti.

  A közlemény szerint a játék ingyenes és platformfüggetlen, szóval laptoptól a telefonig sok mindenen játszhatunk vele. A Virtual Regatta Inshore-t letöltheti innen, a budapesti versenyről pedig itt talál információkat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!