Az e-sportba is betört a vitorlázás

Elsőre olvasva a Magyar Vitorlás Szövetség közleményét elgondolkodik az ember, hogyan lehet a vitorlázást e-sport keretében, szóval virtuálisan élvezni, de erre is megvan a módszer. Mindenesetre a szövetség büszkén jelentette be, hogy a csütörtökön kezdődő Budapest Boat Show-n mutatkozik be az első hazai vitorlás e-sport verseny.

A Vitorlázz Itthon – mindiGO Sport Kupán bárki indulhat, és kipróbálhatja a Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing hivatalos játékát, a Virtual Regattát.  

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára szerint népszerűsíteni szeretnék a vitorlázást, no meg persze az utánpótlás korosztályok kedvét is meg akarják hozni. Erre jó a játék, mert ezen keresztül olyanok is kipróbálhatják magukat, akik még sosem ültek/álltak hajón. A gyakorlottabbaknak is jó ez, hisz versenyhelyzetbe kerülhetnek.

.Forrás: Weberfoto.Hu

Az esemény technikai támogatója az Antenna Hungária volt, aminek már van a virtuális vitorlázásban tapasztalata. A mindiGO Sport tematikus sportcsatornákat kínáló szolgáltatásaiban van vonatkozó csatorna is.

A Virtual Regattában már vb-t is rendeztek, amin 74 ország 169 ezer indulója vett részt. Idén a döntőben már pénzdíjas lesz a verseny. A versenyszabályok kidolgozását végző munkacsoportot egyébként egy magyar versenybíró, Böröcz Bence vezeti.

A közlemény szerint a játék ingyenes és platformfüggetlen, szóval laptoptól a telefonig sok mindenen játszhatunk vele. A Virtual Regatta Inshore-t letöltheti innen, a budapesti versenyről pedig itt talál információkat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek