Japánba tart? Ez a mobilalkalmazás önnek szól

Japán évről évre egyre népszerűbb úti cél, 2017-ben rekordot döntött a szigetországba érkezők száma. Mintegy 29 millióan választották kikapcsolódásra vagy üzleti út helyszínéül, akiknek 80 százaléka ráadásul egyénileg szervezte utazását. Sokszor azonban nem egyszerű turistaként boldogulni, főleg, ha idegenvezető nélkül, magunk próbálunk egyik helyről a másikra eljutni.

Ezzel tisztában van a JTB Japan is, éppen ezért egy hasznos mobilapplikációval, a Japan Trip Navigatorral segíti mostantól az utazókat.

Már nem kell sokat várni az idei cseresznyevirágzásra Fukusimában semForrás: Flickr.com

A Japan Trip Navigator alkalmazás a JTB, a Microsoft és a Navitime együttműködésében jött létre. Az applikáció több mint 100 útitervet kínál fel Sapporo, Tokió, Kiotó és Oszaka, Fukuoka és Okinawa körüli területeken, jelenleg 3600 népszerű látnivalóval, amelyek száma folyamatosan növekszik.

Igazán hasznos segítség lehet az app, ha például eltévedünk vagy valamilyen tanácsra van szükségünk: olyankor a Microsoft által fejlesztett chatbotnak, Mikonak különböző kérdéseket tehetünk fel. Miko képes arra válaszolni, hogyan juthatunk el egyik helyszínről a másikra, vagy bizonyos megállók közelében hol érdemes megkóstolnunk a rámen levest. Miko a tippeken és tanácsokon túl népszerű látnivalók felismerésére is képes fotó alapján, és ez is folyamatosan fejlődik. Minél több felhasználó tölti le az alkalmazást és osztja meg fotóját, Miko tudása annál jobban gyarapszik.

Az alkalmazás jelenleg angol nyelven érhető el, de tervben van további nyelvek bevonása is. Egyelőre az iOS rendszerrel rendelkezők tölthetik le és használhatják is az applikációt, márciustól várható a megjelenés Androidos telefonokra is. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a JTB tervei szerint 2020-ra akár a 2 millió felhasználót is elérheti a letöltők száma.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek