Ezeket a jól felszerelt szabadstrandokat érdemes kipróbálnod

Berobbant a kánikula, amit a legkellemesebben a vízparton lehet elviselni. Magyarországon több szabadstrandon is feltöltődhetsz, mi most az öt kedvencünket mutatjuk be, ahol öltözők, mosdók, büfék, játszótér, sportpályák és vízi jármű kölcsönzők várnak.

Lapos Beach - SzegedForrás: Facebook/Lapos Beach Szeged

SZEGEDI LAPOS BEACH

A szegediek körében híres belvárosi szabadstrandon, a Laposán 2021 júniusa óta közművesített strand várja a fürdőzőket, zuhanyzókkal, konténer vécékkel, öltözőkkel és szemétgyűjtőkkel. Kitelepült büfé is van. Napozóágyak és napernyők állnak a pihenni vágyók rendelkezésére. Különleges strand, hiszen a belvárostól mindössze 5 percre fekszik.

SZIGETCSÉPI SZABADSTRAND

A Szigetcsépi szabadstrand kicsi, de idilli környezetben fekvő homokos strand a Ráckevei-Duna partján. 200 méteres partszakaszánál a víz nagyon gyorsan mélyül. A strandon röplabdapálya, futballpálya, játszótér, büfé és fagyizó is van. Hétköznap 10-22 óráig van nyitva, hétvégén már 9 h-kor kinyit. A vízi sportokat kedvelő vendégek részére kajak, kenu és SUP bérlésre is van lehetőség. A strand gépkocsival, de vonattal és hévvel is könnyen megközelíthető.

DUNAKESZI SZABADSTRAND

A Katonadomb közelében található kavicsos strandon büfé, fagyizó, játszótér, öltöző és vécé is helyet kapott. Kisgyerekeseknek jó hír, hogy árnyékot adó fák hűvöse várja a pancsolókat. A strandon lehet bérelni kajakot, kenut és SUP-ot is. Kutyusokkal érkezőket is várja a part.

A Dunakeszi szabadstrand szintén népszerű a fürdőzők körébenForrás: Dunakeszi szabadstrand Facebook oldala

ZAMÁRDI NAGY SZABADSTRAND

A Balaton 10 km-es szakaszán lehet itt úszni, napozni, röplabdázni, kosárlabdázni a kiépített pályákon. Játszótér és pelenkázási lehetőség várja a kisgyermekes szülőket, de a mozgáskorlátozottak számára is vannak elérhető szolgáltatások. A strandon sok árnyék is található, a közeli büfék, éttermek széles választéka finomabbnál-finomabb strandételeket kínál.

ÖRVÉNYESI SZABADSTRAND

Tihanyi panorámával, csodás fekvéssel a Balaton északi partján található családias hangulatú szabadstrand. Kellemesen kemény talajú, nem köves fürdőzési hely. A területet platánfák árnyékolják, lehetőség van sportolásra és játékra is a pihenés mellett. Strandröplabda-, tengo pálya, homokos focipálya is rendelkezésre áll. Gyerekeknek játszótér is van. Június 1-től folyamatosan nyitva tart a bisztró, frissensültekkel, hamburgerrel, palacsintával, lángossal és csapolt sörrel. Főszezonban szórakoztató programokkal várják a vendégeket – írja a ripost.hu.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek