Így spórolhatsz meg akár tízezreket a strandon

Berobbant a nyár, nincs is jobb program, mint strandra menni, ám ez általában nem olcsó mulatság, főleg egy többfős család számára. Mutatunk 8 tippet, amiket ha megfogadsz, jelentős összeget takaríthatsz meg a strandoláskor.

Ha odafigyelsz, több pénz marad a zsebedben strandolás után - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Natnan Srisuwan


Fagyi vagy jégkrém legyen?

Ha otthon készítettük el a szendvicseket, akkor már csak a hűsítőért kell fizetnünk a strandon. Míg egy gombóc fagyiért néhol akár 800-1000 forintot is elkérhetnek, addig a pálcikás jégkrém nem csak olcsóbb, de kiadósabb is.

Játék tizedannyi áron

Még otthon szerezzünk be néhány új, pár száz forintos vízijátékot, amivel a strandon meglephetjük a gyerekeket. Amellett, hogy örömet okozunk nekik, nem kell a drága benti árusoknál vásárolni.

Írjunk listát

Indulás előtt érdemes listát írni, és a sorokat pipálva pakolni. Így biztosan minden bekerül a táskába, és nem kell drágán a helyszínen megvásárolnunk a sapkát, törölközőt, naptejet vagy az úszószemüveget.

Húzódjunk árnyékba

Drága mulatság a napozóágy és napernyő bérlése. Jobban járunk, ha viszünk magunkkal egy összecsukható ernyőt, bebújót vagy kemping széket, így nem csak az árnyékról, de a kényelemről sem kell lemondanunk.

Kedvenc olvasmányaink

Nincs is kellemesebb, mint a napernyő alatt olvasgatni. Ne felejtsük otthon a kedvenc újságunkat vagy regényünket, így ezt sem szükséges megvásárolni a helyi strandon.

Forrás: Shutterstock/Robert Kneschke

Pénzért visszaváltható

Már nem csak a fesztiválokon, koncerteken, de a strandokon is egyre népszerűbb, hogy repohárban kapjuk az italunkat, ám ez egy több fős családra kiszámolva meglehetősen drága. Ne felejtsük el a nap végén visszaváltani, de ha korábban már vásároltunk poharat vagy kaptunk zsetont, azt se hagyjuk otthon.

Ereszt az úszógumi

Váratlan kiadást jelent az is, ha a strandon derül ki, hogy ereszt az úszógumi vagy a karúszó. Készüljünk pumpával is, különösen, ha óriás matracot is viszünk magunkkal, hiszen a legtöbb helyen az otthonról hozott strandjátékok felfújása sincs ingyen.

Kölcsönzés féláron

Az extrém sportok szerelmesei sup-ot, kajakot, kenut is bérelhetnek, persze ezek árát busásan meg kell fizetnünk. Sokszor jobban megéri, ha fél óra helyett egy órára béreljük a vízieszközöket, de ha több napra megyünk, kérdezzük meg, lehet-e kedvezményes bérletet vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetnek