Különleges kiállítással bővült az Aeropark

Új kiállítással bővült az Aeropark. Már látogatható az a különleges tárlat, amely a pénzügyőrök szemszögéből mutatja be a repülőtér működését. Az egykori utasbeszállító autóbuszt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum bevonásával alakította rendkívül izgalmas mini múzeummá.

A tartalmas kiállításon megismerhetők a különböző „történelmi" korszakok ma már különösnek tűnő vámszabályai, de az is, hogy a találékony utasok ezeket hogyan próbálták kijátszani. Láthatók lefoglalt tárgyak, korhű egyenruhák, kiderül, melyek voltak a legnagyobb repülőtéri kábítószerfogások, és

hogyan segítik felfedésükben a pénzügyőröket a szolgálati kutyák, mit tesznek a NAV-osok a veszélyeztetett vadon élő növény- és állatfajok védelméért.

A kvízek, játékok interaktív környezetet kínálnak a látogatóknak, sőt még a legkisebbekre is gondoltak a múzeumbusz megálmodói:

a gyerekek külön „bejáraton" át juthatnak a pilótafülkének berendezett játéktérbe.

A kiállítást Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke, Somogyi-Tóth Dániel, az LKK alapító-ügyvezetője, Teleki József, a NAV Repülőtéri Igazgatóságának vezetője, és az ötletgazda, Sepsi Edit, pénzügyőr ezredes avatta fel. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek