Új, családi játszópark nyílt a Városligetben

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Városliget tájépítészeti megújítása: elkészült a KRESZ parknak és környezetének a régóta várt megújítása. Az ország legnagyobb és legkomplexebb közlekedési tematikájú családi játszóparkja hétvégétől várja a látogatókat.

Forrás: Liget Budapest Facebook oldala/Mohai Balázs

Miniatűr vonatok, repülők, helikopter és egy teljes mini városrész várja a kicsiket és nagyokat a közlekedési szabályokra tanító, és közben kikapcsolódásra, sportolásra is alkalmas zöld parkban. A KRESZ parkba telepített forgalomtechnikai eszközök 1:2-es arányú kicsinyítéssel valósultak meg. A fejlesztés fő attrakciója egy miniatűr városrész, melyben egy teljes utcakép is megelevenedik közlekedési táblákkal, jelzőlámpákkal, vasúti sorompóval és benzinkúttal - írja a Facebook oldalán a Liget Budapest.

A mindennapi közlekedési helyzeteket játékosan bemutató újonnan nyílt KRESZ park szuper helyet biztosít arra, hogy a gyerekek megtanulják a KRESZ alapvető szabályait és gyakorolják a biztonságos közlekedés alapjait.

A felújítás során bővítették a zöldfelületeket és pihenőhelyeket, valamint különös figyelmet fordítottak a biztonságos és akadálymentes hozzáférésre. A KRESZ parkot kerékpárral, kisautóval, rollerrel, illetve a kijelölt helyeken gyalogosan lehet használni.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek