Videó: Idén is elvarázsol az ingyenes pécsi Zsolnay Fényfesztivál

Érdemes már most beírni a programnaptárunkba a július 4. és 7. közötti dátumot, ugyanis idén is szemkápráztató fényinstallációkkal rendezik meg az évek óta nagy sikerrel futó Zsolnay Fényfesztivált Pécsen. A belváros 30 helyszíne öltözik varázslatos fényekbe, a falakon hanggal kísért háromdimenziós történetek kelnek életre egészen különleges hangulatot teremtve.

A 8. Zsolnay Fényfesztiválon káprázatos élményekben lehet részünkForrás: Zsolnay Fényfesztivál hivatalos

Megjelenik a mesterséges intelligencia, lesz elvarázsolt fényerdő és egy disztópikus sci-fi világába is beléphetünk! Az ecset továbbra is a fény, a vászon pedig a teljes belváros, mintegy 30 helyszínnel. A 8. alkalommal induló Zsolnay Fényfesztivált a nemzetközi szakma már az európai fényfesztiválok élmezőnyébe sorolja.

A fesztivál fő attrakciójának számító Zsolnay Light Art Video Mapping Verseny keretében öt alkotás látható, melyek háromdimenziós, hanggal kísért, fényből szőtt animációk, kifejezetten a Székesegyház homlokzatára komponálva.

Minden évben kivételes élményt kínál a Fény Útja, amit idén a művészek mesterséges intelligencia segítségével hoznak létre. A 19 állomása érinti a belváros ikonikus épületeit, a Kodály Központ Hangversenytermet és a Zsolnay Negyedet, amit éjszaka be is lehet járni.

A Kodály Központ hangversenytermében, az Árkád Pécs Bevásárlóközpontban 100 négyzetméteres LED falon az élet eredetének története formálódik át virtuális fantáziavilággá, a Balokány Liget pedig elvarázsolt fényerdővé változik.

Káprázatos fényszőnyeg PécsenForrás: Zsolnay Fényfesztivál hivatalos

A fesztivál nemcsak fényalkotásokkal teszi gazdagabbá Pécs belvárosát, hanem napközben színes utcaszínházi és újcirkuszi produkciókkal is.

A fesztivál programjai és a Fény Útja köztereken bemutatott látványosságai ingyenesen látogathatók, míg a zárt terekben lévők egy karszalag megvásárlásával tekinthetők meg, ezek a Fény Útja Extra helyszínek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek