Videó: Vízilóbébi után kétpúpú tevecsikó született Szegeden

Egyre csak sokasodnak a cukibbnál cukibb állatok a Szegedi Vadasparkban. Csak néhány hete számoltunk be a jó hírről, miszerint törpe víziló látta meg a napvilágot a parkban április 9-én. Most pedig újabb "vetélytársa akadt", egy kétpúpú tevecsikó személyében, melynek a látványáért valószínűleg szintén sokan fognak ellátogatni a Vadasparkba. Nézzétek, milyen édes!

A Szegedi Vadaspark Facebook-posztjában ezt írták az örömteli eseményről: "Május 1-jén megszületett a kétpúpú tevecsikónk. Böbe, a tevekanca már gyakorlott szülőként gondozza legújabb kicsinyét, amelynek felcseperedését Látogatóink is figyelemmel kísérhetik a kifutóban.
A kétpúpú tevék csikói fejletten születnek és már párórásan lábra állnak – most is ez történt, így az őket figyelemmel kísérő gondozóik megnyugodhattak. A Szegedi Vadasparkban tartott kétpúpú tevék háziasítottak. A súlyosan veszélyeztetett vad kétpúpú tevékből mára már ezernél is kevesebb egyed él a természetben: Mongólia és Északnyugat-Kína sivatagos területein. Csakúgy, mint vad őse, a háziasított teve is jól alkalmazkodott a szélsőséges időjárási viszonyokhoz, így a szélsőséges hideget és meleget, a szárazságot egyaránt jól tűrik. Pont ez idő tájt vedlik le a téli bundájukat, a szőrcafatok miatt sokszor betegnek gondolják őket ilyenkor a látogatók, pedig csak készülnek a nyárra."

 A nőstény teve egy utódnak ad életet 13 havi vemhesség után, a csikóját egy-másfél éves koráig neveli.

A tevék a Szegedi Vadaspark látogatóinak kedvencei közé tartoznak, többször születtek már csikók az állatkertben. A csikók közül akadt olyan, amely - hogy szokja az emberek közelségét - gondozója vezetésével sétákat tett a vadaspark útjain. A szegedi állatkertben az óvilági tevék mellett valamennyi dél-amerikai rokonuk is megtekinthető: a veszélyeztetett és félénk vikunya (Vicugna vicugna), a termetes guanakó (Lama guanicoe), valamint a két háziállat, a szelíd alpaka (Vicugna pacos) és láma (Lama glama), írja az MTI.

(Címlapfotó: Szegedi Vadaspark/Facebook/print screen)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek