Látványos japán cseresznyevirágzás és izgalmas kulturális programok a Sakura ünnepen

Az ELTE Füvészkertben évek óta nagy érdeklődés övezi az immár hagyománnyá vált Sakura ünnepet, amely Japánból indult és a cseresznyefa-virágzáshoz kapcsolódik. Idén két alkalommal, április 6-án és 7-én, valamint 13–án és 14-én várják a látogatókat sok izgalmas, „A felkelő Nap országához" köthető kulturális programokkal – írja a turizmus.com.

A nemesített japán cseresznyefák, a sakurák virágai különlegesekForrás: Yustinus Subiakto / Unsplash

Amint kibontják szirmaikat a japán cseresznyefák a budapesti Füvészkertben, a látogatók plédekre telepedve piknikezhetnek a kertben, miközben gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. A sakurákat csak szépségük miatt nemesítik, fehér vagy rózsaszín árnyalatú, öt vagy több szirmú virágaik szerint osztályozva több fajtájuk is létezik, például a Shirotae vagy a Mikumura gaeshi – olvasható a Füvészkert oldalán.

Idén április 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én pillanthatunk be az izgalmas japán kultúrába. Részt vehetünk japán nyelvórán, lesz japán zene, japán harcművészeti és fegyverbemutató, Go táblajáték oktatás, koncertek, ikebana kiállítás és workshop is.

A Füvészkert 9 és 18 óra között tart nyitva, a belépőket online és a helyszínen is meg lehet váltani. A Sakura ünnepre a normál jegy 3400 forintba, míg a kedvezményes jegy 2400 forintba kerül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek