Húsvét közeledtével virágba borul az Adria Királynője Horvátországban

Kezdődik a virágos április Opatijában, amikor az Adria Királynője ismét felölti kedvenc virágos öltözékét, és gazdag húsvéti programmal nyitja meg a színes virágok inspirálta rendezvényeket. Feldíszítik a gyönyörű Angiolina parkot, március 29-től április 1-ig pedig különleges húsvéti programot szerveznek.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség

A számtalan zenés program mellett a húsvéti hétvégén gyönyörű oldtimer autókat csodálhatunk meg, valamint Opatija történelmi ösvényein nordic walking programok várják az érdeklődőket. A gyerekek arcára mosolyt varázsol majd a Barátkozás a nyuszival és az opatijai dámával. A Slatinán arcfestéssel, az Angiolina parkban pedig kreatív-animációs programmal várják a gyerekeket.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség

A gyönyörű, díszes növényvilággal két, virágoknak szentelt eseményen is találkozhatunk: a Floral Week-en és a Đardin-on.

Az április 15-21. között a Floral Week-et, egy vonzó nemzetközi művészeti rendezvényt nézhetnek meg az oda látogatk, amely számos neves virágtervezőt hoz Opatijába Olaszországból, Magyarországról, Szlovéniából és Horvátországból. A hét napig tartó színes virágkavalkád során a látogatók megcsodálhatják az opatijai turizmus 180 éves évfordulójának alkalmából készülő növény szobor születését, a virágtervezés mestereinek különféle bemutatóit és előadásait, virágművészeti kiállításokat és egy látványos virág-divatbemutatót is. A programban Mezőffy Tamás, Vincenzo Antonuccio, Giuseppe Contartese, Marilena Calbini, Christina Cianci Žerić, Simon Ogrizek, valamint a Rijekai Építőipari Szakiskola virágkötő szakos diákjai és oktatói vesznek részt. A rendezvény keretében április 13-16. között virágvásárt is rendeznek a Slatinán.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség

A virágos április fináléja a Đardin rendezvény lesz, amelyet az Angiolina parkban rendeznek meg április 26-a és 28-a között. Az esemény elnevezése egy helyi dialektusból származik, amelyben a Đardin szó kertet jelent. Az Opatijában megtartott kertészeti rendezvények jó alkalmat biztosítanak a kertészkedés szerelmeseinek,ahol a szezonális- és egyéb virágok, kaktuszok és szobanövények kiállítása és vására is várja az érdeklődőket, valamint gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopok is lesznek. 
A programokról minden információt megtalálhattok ide kattintva.

(Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek