Kezdődik a Művészetek Völgye, 2200 program vár ránk!

Idén immár 32. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye fesztivált Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. A fesztivál tíz napja alatt összesen 2200 programmal, koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi programokkal, jógával, workshopokkal és biciklitúrával várják majd a látogatókat július 21-től, péntektől.

Forrás: ©Fekete Tibor Kristóf / Művészetek Völgye / Facebook.com

A Völgyben az a legjobb, hogy a fellépőkkel nem csak a színpadokon találkozhatunk, ugyanis a legtöbben, ha az idejük engedi, csatlakoznak egy zenés- vagy versimpróhoz, workshopot tartanak, beülnek egy beszélgetésre, fellépnek akusztikus formációban és mesét olvasnak a gyerekeknek.

Idén is igazi művészeti seregszemlére számíthatunk a fesztiválon, visszatérnek a fesztiválkedvencek, lesznek jubileumi ünneplések és teret kapnak az ifjú feltörekvők is. De lesz olyan zenekar is, akitől itt búcsúzhat a közönség.

A Művészetek Völgyében a reggel indulhat jógával, biciklizéssel vagy a környék felfedezésével, napközben pedig beszélgetéseken, kézműves foglalkozásokon, színházi és irodalmi programokon vehetünk részt. A Harcsa Veronika Udvarban minden nap interaktív énekes workshop vár ránk, a Tűzoltószertár Élő Galériában a kiállítás és a művészetterápia kapcsolódik össze, az Analóg Udvarban a fotózás rejtelmeit ismerhetjük meg, a LEMangUria Kreatív Mozgásudvar a testet és a lelket is átmozgatja - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kapolcs és fehér templomForrás: SadaWeb / Művészetek Völgye / Facebook.com

Az Ősök Háza, a Tarisznya Evangélikus Udvar és a LéleKzet Református Udvar gondolatébresztő beszélgetésekkel várja a résztvevőket, míg a Művészetek Zöldjében a kitelepült környezetvédelmi szervezetektől a fenntarthatóságról tanulhatunk játékokkal, workshopokkal és túrázni is innen indulhatunk. Emellett a kreatív alkotó és irodalmi foglalkozások megtalálhatók a Poket udvar és a Lőtér programjai között is.

A Művészetek Völgyében a könnyűzene mellett tere van a komoly- és klasszikus zenének, a folknak, a világzenének és a dzsessznek is. A Panoráma Színpad fellépői között van a Quimby, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, a Bagossy Brothers Company, a Punnany Massif, a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik.

Forrás: Művészetek Völgye / Facebook.com

Taliándörögd új zenei helyszínén, a Lőtéren többek között a Hundred Sins, a Cloud9+, a Cari Cari, a Slagwerk den Haag, az Anima Sound System, a Mörk és a Middlemist Red lép fel. A Cirque du Tókertben a csillagos ég alatt hallható Zorán, Dés László, Kern András, a Magyar Állami Operaház és a Danubia Zenekar koncertje, de több újcirkuszi és kortárstánc produkció is látható lesz.

A tavaly debütált Petőfi Udvar nevéhez híven az idén 200 éve született költő előtt tiszteleg, így az udvarban megjelenik minden, ami Petőfi. 

A Művészetek Völgyében a közlekedést az idén is a fesztiválkarszalaggal ingyenesen használható Csigabusz segíti a települések között. A fesztiváljárattal Tapolca és Veszprém is könnyen elérhető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek