Csillagmesék érkeznek az égből a Bükki Csillagdában

Egy különleges esemény vár ránk a Bükki Csillagdában, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontjában augusztus 25-én, pénteken. A Csillagmesék - Történetek az Égből a Földieknek szeretettel címet viselő koncerten Asharti Szabó Andrea, intuitív énekművész csodálatos hangján olyan dallamok szólalnak meg, amelyek a legbensőnkig hatolnak - írja a program közleménye.

"Számos tanárnál tanultam, számos országban énekeltem. Végül megmaradt, ami a szívemnek legkedvesebb: lelkemből énekelni" - Asharti Szabó AndreaForrás: Bükki Csillagda / Press

Az élmény egyszeri és megismételhetetlen, ugyanis az intuitív technikának köszönhetően soha nem hangzanak el a dalok kétszer ugyanabban formában. A hangok, történetek és a planetáriumban vetített képi világ segítségével kizökkenhetünk a mindennapok mókuskerekéből. Elrepülhetünk egy másik világba. A koncert után pedig csillaglesen vehetünk részt a Bükki Csillagda teraszán vagy az obszervatóriumában.

Az előadóművész hitvallása, hogy az éneklés, illetve az ilyen típusú, intuitív zenék hallgatása gyógyító erővel hathat testre, lélekre és szellemre egyaránt.

Az augusztus 25-i program 19:30-kor a regisztrációval indul, a koncert pedig 20 órakor kezdődik és 21:15-ig tart. A csillagles 21:30-tól indul és 22:30-ig rengeteg érdekesség elhangzik majd a fejünk felett csillogó Égről.

A csillagda jelzése szerint ezen az estén látható lesz a Hold, a Mizar-Alcor; az Epsylon Lyrae; az M13; az M57 (Gyűrűs köd); az Albireo, az M31 (Androméda galaxis); ás a Szaturnusz. A bnpi.hu oldalán megvásárolt jegyekkel érkezési sorrendben tudunk majd helyet foglalni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek