Ennél cukibbat ma nem látsz: Törpevíziló-bébi költözött a Pittsburgh-i Állatkertbe

Új taggal bővült a Pittsburghi Állatkert - egy bájos törpe víziló, akit Hadarinak hívnak, még május 23-án költözött be a létesítménybe, és máris otthonosan érzi magát a Jungle Odyssey területén - adta hírül a CBS.

Hadari nagyon jól érzi magát a Pittsburgh-i ÁllatkertbenForrás: Facebook/Pittsburgh Zoo & Aquarium/Paul_A_Selvaggio/

Az 1 éves víziló-bébi az alabamai Montgomery Állatkertben született, és az Állatkertek és Akváriumok Szövetségének fajtúlélési tervének részeként érkezett Pittsburgh-be. Születése is jelentős eredménynek számít, mivel az állatkertekben született törpe vízilovak mindössze 41%-a volt hím - közölte a pittsburghi állatkert.

"Hadari mindent szívesen kipróbál, nagyon vidám, magabiztos és szeret új dolgokat felfedezni" - mondta Kelsey Forbes, az állatkert gondozója. 

A pittsburghi állatkert sajtóközleményében azt mondta, hogy gondoskodnak arról, hogy Hadarinak mindig a kedvenc ételeit adják; zöldbabot, főtt sárgarépát és narancsot.

A törpe vízilovak veszélyeztetettnek számítanak a Nemzetközi Természetvédelmi Unió listáján. A természetben a törpe vízilovak Nyugat-Afrika mindössze négy országában találhatók meg. Ezeket az állatokat, rokonaikkal, a közönséges vízilóval együtt, jelentős veszélyek fenyegetik, beleértve a fakitermelést, amely csökkenti élőhelyüket és vadászati képességüket. A legfrissebb becslések szerint a törpe vízilovak közül már csak párezer maradt a vadonban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek