Adrenalinfüggők figyelem! Íme az ország legizgalmasabb kalandparkjai

Tudtátok, hogy Magyarországon, több mint 60 kalandpark létezik? A kifejezetten aktív, sportos és izgalmas kikapcsolódást kínáló kalandparkokban idén nyáron próbára tehetitek képességeiteket és extrém helyzetekben találhatjátok fel magatokat a földön, vízen vagy a levegőben. Mutatjuk az ország legjobb kalandparkjait!

Felhőtlen szórakozás a kicsiknek és nagyoknak - illusztrációForrás: Facebook/Holdfény Liget - Az Alpokalja kalandparkja

Oxygen Adrenalin Park, Mátrafüred

A főváros zajától távol, mégis ahhoz közel egy 16 hektáron kialakított területen található az ország legmagasabban fekvő kalandparkja, Oxygen Adrenalin Park

Extrém magasságok az Oxygen Adrenalin ParkbanForrás: Facebook/Oxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó

Innen indul a Mátra legújabb attrakciója is, a Kalandparkot és Sástót összekötő libegő, amelyen 62 széken, 124 személy teheti meg a hét perces menetidőt. Ebben a parkban tényleg minden korosztály megtalálja a számára megfelelő kalandot: téli-nyári bobpálya, quadpálya, függőhíd, 360°-os, átforduló hinta, óriáshinta (Hardinga), mászófal, légvár, és játszótér is a látogatók rendelkezésére áll. A hajmeresztő kalandok után feltöltődhettek a park melegkonyhás büféjében, várterasz kávézójában vagy hangulatos panziójában, majd újult erővel vághattok neki az újabb kihívásoknak.

Ráadásul június 17-18-án családi hétvégét rendeznek, amikor is 30 % kedvezménnyel várják az ide látogatókat.

Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark,  Kislőd

A Kislőd határában található a híres bakonyi betyárról elnevezett Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is felejthetetlen élményeket kínál. 

Kisvasúton a Sobri Jóska ÉlményparkbanForrás: Facebook/Sobri Jóska Élménypark

A kalandparkban a 9 méter magas mászófal erőt, bátorságot és ügyességet is igényel, az adrenalinfüggők pedig egy ejtőgép segítségével 12 méteres magasságból hajthatnak végre szabadesést. A parkban egy 3D karika, Airbike, bob pálya, drótkötélpálya, elektromos kisautók, gokart pálya, jetski és gyermek kisvasút is helyet kapott, de érdemes kipróbálni az extrém hintát is, amelyen egyszerre három bátor látogató csaknem 11 méter magasból indul. A kalandparkhoz tartozó Hámori-tavon egy strand is kialakításra került, a park kijelölt területein sátrazni és apartmanokat bérelni is lehet.

Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely

A Zempléni Kalandpark gyönyörű hegyi környezetben, a szlovák határ közvetlen közelében fekszik. A kalandpark alapvetően három szintre tagolható, amelyek között egy libegővel vagy a túraútvonalon gyalog lehet közlekedni.

Kezdődhet az éjszakai bobozás!Forrás: Facebook/Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely

Itt az éjszakai bobozásé a főszerep, de a kalandorok ezen kívül extrém drótkötélpályán, műanyag sípályán, tubby pályán és mászófalon is tesztelhetik képességeiket. A drótkötélpálya különlegessége, hogy kb. 80 km/h-s sebességgel közelíthetitek meg a több, mint egy kilométerre lévő szemközti csúcsot, mindezt persze szédítő magasságban.

Zamárdi Kalandpark, Zamárdi

A Balatonnál nem csak strandolni lehet! A Zamárdi Kalandpark ősfái közt kifeszített köteleken létrehozott változatos akadályok és a mintegy másfél kilométernyi csúszópálya sportosan izgalmas szórakozást kínál az adrenalinfüggőknek. 

Izgalmas kihívás kicsiknek és nagyoknakForrás: Facebook/Zamárdi Kalandpark

A mászni és csúszni vágyók paradicsoma, de ezen kívül vízigéppisztollyal felszerelt vízidodzsem, élménygőzös, Power Fan ugrótorony, kincsmosás és labirintus vár minden kedves érdeklődőt. Az elégetett kalóriákat hamar visszapótolhatjátok a kemencében sült pizzával, és fényképezkedhettek Zamarral, a kalandpark kabalaszörnyével is.

Holdfény Liget Kalandpark, Gyöngyösfalu

Az Alpokalja kalandparkjának is nevezett helyen mindenki átélheti a szabadság élményét. A tavasztól őszig nyitva tartó parkban található az ország egyik leghosszabb drótkötélpályája és az egyik legmagasabb mászófala. Az erdei kötélpályán 175 akadállyal találkozhatnak a kalandvágyók, a Száguldó Denevér pályán pedig 15 csúszással lehet végigmenni 720 méter hosszan, 16 méteres magasságban. A Holdfény Liget egyedülálló szolgáltatási közé tartozik a mozgássérültek számára kialakított drótkötélpálya is.

Mászásra fel!Forrás: Facebook/Holdfény Liget - Az Alpokalja kalandparkja

Ezen kívül elektromos rollerpálya, íjászkodás, Indián 7-próba, Zsupsz!-Szabadesés ejtőgép, óriáshinta, ládatoronyépítés, vízi buborék, Manósétány, mezítlábas élményösvény, játszóterek, és trambulin várja a kicsiket és nagyokat. A Holdfény Expressz erdei kisvasúttal végigroboghattok a Liget tölgyes erdejében és útközben megtekinthetitek a Szent Ilona kápolnát is. 

Forrás: csodasmagyarorszag.hu, szallas.hu, adrenalin-park.hu, zemplenkalandpark.hu, zamardikalandpark.hu

(A borítókép forrása: Facebook/Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek