Pompás kastélyok és szerelmes intrikák - Programok hajadonoknak és űrhölgyeknek

A nemzetközi nőnap alkalmából legszebb kastélyainkban nemesi miliő és különleges programok fogadják a kisasszonyokat, úrhölgyeket, dámákat és hercegnéket. Lesz korhű fotózás, megtudhatjuk miként köttettek az érdekházasságok, hogyan terjedtek a pletykák és az intrikák a kastélyfalak között.

Korhű fotózás, varázslatos háttérrel

Egyedi nőnapi élményre invitálják a női vendégeket a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyba
március 4-e és 12-e között. Aki a helyszínre érkezik, az különleges, korhű kosztümökbe öltözhet, és részt vehet a fotózáson is, a kastély méltóságteljes épületével a háttérben.

Forrás: NÖF hírlevél

A hivatalos fotókat kinyomtatva meg lehet majd vásárolni a program végén 3 200 forintért, de ha nem szeretnénk fotót nyomtatni, csak a kosztümökben sétálni egy órácskát, azt is megtehetjük 1 600 forintért óránként. A megadott időpontban 9 napon keresztül minden nap lesz tárlatvezetés, ahol a szakemberek Wenckheim Krisztina grófnő társadalmi szerepvállalásáról is mesélnek majd - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Arra azonban számítsunk, hogy a korhű jelmezek, hölgyruhák a csak a készlet erejéig kölcsönözhetők a helyszínen, illetve a ruhahasználat és a fotózási díjak nem tartalmazzák a látogatói belépőjegyet, sem a családi, illetve profi fotózás díját.

Nők és intrikák a kastélyban

A keszthelyi Festetics család több száz éves története cseppet sem mondható unalmasnak. Szerelmi házasságok, vagyonért megkötött frigyek, válások, intrikák, gyermekáldások színesítették a Festetics asszonyok életét. Ha még többet szeretnétek megtudni az életükről, akkor látogassatok el Keszthelyre, a Helikon Kastélymúzeumba, ahol március 11-12-én Nők a kastélyban címmel, tematikus rendezvényt tartanak. 

Forrás: NÖF hírlevél

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy ki volt a kastély első úrnője, vagy hogy az első Festetics családfőt, Kristófot miért hagyta el a felesége, vagy érdekel, hogy miről volt híres Lady Mary Hamilton, a kastély első hercegasszonya, akkor ez a program tökéletes lesz. A nemzetközi nőnap alkalmából érkezhettek a barátnőkkel együtt, vagy édesanyátokkal is. 

Ezen a két napon a női látogatóknak 50% kedvezménnyel kedveskedik a kastély vezetősége, és két sétát is szervez. A Nők a kastélyban - rendhagyó tárlatvezetés az enteriőrkiállításon 11 órakor kezdődik, az „Aki a virágot szereti..." - pálmaházi séta pedig 14 órakor. De ami még örömtelibb hír, hogy az északi szárny is megnyitja kapuit: látható lesz a Velencei tükörterem, a nagy bálterem, a kis bálterem és a lakosztályok is. A tárlatvezetésen és vezetett sétán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részleteket a Facebook-eseménynél találjátok.

Gyógynövények hölgyeknek, uraknak

A Majkon található Kamalduli Remeteség ismét gyógynövényekről szóló előadás készül, de ezúttal a „Hölgyek és urak gyógynövényeiről" fog szólni az érdekes ismeretterjesztés. A március 11-i előadást az Isten Patikája Misszió képviseletében Csanádi Viktor Holló, a „pilisi füvespap" tartja majd, 14 órától 16 óráig.

Forrás: NÖF hírlevél

Az előadást követően készíthetünk saját teakeveréket, emellett ingyenes fitoterápiás tanácsadást is igénybe vehetünk. A részvételi díj 1 500 forint személyenként, mely a helyszínen a jegypénztárban (tóparti fogadóépületünkben) fizetendő. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen az űrlapon tehettek meg. 

Várúrnőként is besétálhatunk az újra nyitó Kinizsi-várba!

Valószínűleg sokaknak örömet szerez az a hír, miszerint március 17-től ismét látogatható a Balaton-felvidék egyik leghíresebb lakótornyos vára, a Kinizsi-vár. Nőnap alkalmából, ha van saját korhű ruhánk, akár még várúrnőként is bevonulhatunk a történelmi kőfalak közé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek