Egészen különleges helyen tartanak madárgyűrűzési akciót szombaton

Egy remek együttműködés keretében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, vagyis az MME szakemberei madárgyűrűzési bemutatót tartanak a Fiumei úti sírkertben január 28-án, szombaton. A délelőtti programot a Nemzeti Örökség Intézettel (NÖRI) közösen szervezik.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

A Fiumei úti sírkert nemcsak temető, hanem nemzeti emlékhely, kulturális tér és Budapest zöldfelületi rendszerének fontos eleme. A temető gazdag növény- és állatvilágának köszönhetően parkként is élményt nyújt - ezt már mi is tapasztaltuk, emellett növényei búvó- és táplálkozóhelyül szolgálnak nagyon sokféle és szép madárnak - írta az MTI.

Az intézet közleménye szerint az MME szakemberei több mint 80 a Fiumei úti sírkertben előforduló és csaknem 35 ott költő madárfajt figyeltek meg eddig. A szombati, ingyenesen látogatható programon pedig a madárbarátok is megcsodálhatják őket.

Amint írták, a madárgyűrűzés segítségével - sok más igen hasznos eredmény mellett - megismerhetők az egyes madárfajok szezonális vonulási útvonalai, pihenő- és táplálkozóhelyei, telelőterületei, összességében a madárvonulási rendszerek egész Földünket átfogó hálózata.

A madárgyűrűzés január 28-án 9 órakor kezdődik és délig tart, regisztrálni nem szükséges rá. Az érdeklődőket a sírkert főútjának mentén, a ravatalozó mögötti területen várják a szakemberek. A tájékoztatás szerint a parkolás, ami egy órán belül ingyenes, a sírkert területén lehetséges.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek