Két napon keresztül, két gőzmozdony is forgalomba áll Csillebércen

A két ünnep között igazi családi program várja a vonatokért rajongó gyerekeket. December 28-án és 29-én Csillebérc állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni több olyan járművet, melyek éppen kerek évfordulójukat ünneplik, így például a 120 éves nyitott peronos aradi személykocsit, hazánk legöregebb, 70 éves C50-es mozdonyát, a 60 éves Mk49-es mozdonyt, és a jövőre 50 éves Mk45-ös mozdonysorozat egyik ismert példányát, Bendegúzt - olvasható a Mavcsoport közleményében.

Forrás: MÁV

Csillebérc állomáson a kisebbek papírból elkészíthetik saját menesztőtárcsájukat, jelzőzászlójukat, de kivágóból összerakhatnak vasutas sapkát és kismozdonyt is. Délelőttönként a Gyermekvasút fúvószenekara ad térzenét, napközben kisvasúti témájú előadásokkal is várják az érdeklődőket a szalonkocsiban.

Szerdán és csütörtökön a program helyszíne és a széchenyihegyi végállomás között külön díjazással 40 percenként nosztalgiavonatok is indulnak, melyeket felváltva továbbít a Gyermekvasút két üzemelő gőzmozdonya: közülük az egyik, a felújításról decemberben visszaérkezett 490,039-es gép is kerek évfordulóját ünnepli, idén 80 éves.

A kétnapos esemény programjai mindkét nap 10 és 16 óra között várják az érdeklődőket, a belépés díjtalan. TIPP: A téli szünetben mindennap feldíszített kocsikkal járnak a vonatok, érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek