Ha szerencsénk van, még havazik is, mikor újraindul a lillafüredi kisvasút

Amint a fotókon is látszik Lillafüreden és környékén csodásan havazott december 11-én. Ha szerencsénk van, akkor talán most szombaton, december 17-én is ilyen hófehér látványban lehet majd részünk, mikor újraindul a forgalom a lillafüredi kisvasúton.

A behavazott lillafüredi Palotaszálló december 11-énForrás: MTI/Vajda János

A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton a Miskolc-Dorottya utca és Garadna állomások között indul meg a forgalom, mivel az erdei vasút felújítása a végéhez ért, és a hátramaradt kisebb javítások nem akadályozzák a menetrend szerinti közlekedés beindítását - közölte a ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt., az erdei vasút fenntartója.

A menetrend szerinti járatokon felül december 17-én és 18-án, valamint 25-én és 26-án elindul a Lillafüredi Fényvonat is: ezeken a napokon kora este karácsonyi díszbe öltözött szerelvényekkel lehet majd utazni.

FelsőhámorForrás: MTI/Vajda János

A vonatok újraindulásával egy időben megnyílik Lillafüreden a tóparti sétány, amit a munkavégzés idejére zártak le. A LÁEV járatai január 8-ig naponta, négy vonatpárral közlekednek, majd tavaszig csak hétvégéken és ünnepnapokon. Az érvényes menetrend és a Fényvonattal kapcsolatos tudnivalók elérhetők a Eszakerdo.hu honlapon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek