Az állatvilág humoros oldalát ragadja meg ez a fotópályázat

Az év legviccesebb természetfotója versenyen 85 országból több mint 5000 nevezés érkezett, a győztesek között pedig egy három hónapos ügyetlen oroszlánkölyök, egy kacsintó bagoly, egy álmos víziló és boxoló kenguruk is szerepelnek. 

A Comedy Wildlife Photography Awards, vagyis az év legviccesebb természetfotója versenyt 2015-ben hívta életre a Kelet-Afrikában élő Paul Joynson-Hicks és Tom Sullam, amely azóta világhírűvé nőtte ki magát. A verseny középpontjában az állatvilág humoros oldala és a fenntarthatóság áll. Egy vicces állatfotó azért olyan hatásos, mert nincs akadálya a megértésének. Az állatok antropomorf (emberszerű) gesztusai bárkiből erős empátiát váltanak ki, ahhoz pedig, hogy valóban megértsük az állatokat érintő problémákat, együtt kell éreznünk velük, mint ugyanazon bolygó lakóival, írják a szervezők a pályázat honapján.

Az ingyenes verseny, amelyen kezdők, amatőrök és profik is részt vehetnek, természeti világunk vidámságát ünnepli, és rávilágít arra is, hogy mit kell tennünk annak védelmében. A meglepett vidrától a káromkodó teknősig a Comedy Wildlife fotói túlmutatnak a kultúrákon és a korokon, hogy mindenki arcára mosolyt csaljanak.

Az idei év győztese az amerikai Jennifer Hadley lett, aki a tanzániai Serengetiben kapott véletlenül lencsevégre egy ügyetlen oroszlánkölyköt, aki éppen lezuhan egy fáról. A kép a „Nem túl macskás reflexek" címet kapta. "Nem számítottam rá, hogy ez megtörténhet, és természetesen aggódtam az oroszlánkölyök biztonságáért, de szerencsére, ahogy a macskák általában, még időben reagált, és négykézláb landolt, majd elszaladt a testvéreivel." – mondta Hadley, aki a fotóval egy kézzel készített trófeát és egy kenyai szafari utat nyert.

A további díjazottak közé tartozik Arturo Telle Thiemann a mosolygó szürke íjhalféléket ábrázoló képéért, Arshdeep Singh, aki egy fa odújában pihenő, kacsintó baglyot örökített meg, és Jean Jacques Alcalay fotója egy vízilóról, amely úgy néz ki, mintha felfalna egy madarat, de valójában csak ásítozik. 

A további díjazottakért és a nagyra értékelt pályaművekért látogass el a comedywildlifephoto.com oldalra.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Alexander Sviridov)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek