Szinte képtelen körülmények között készült az év természetfotója

Idén hatodik alkalommal nyerte Daróczi Csaba Az Év Természetfotósa díjat a Magyar Természetfotósok Szövetsége (naturArt) pályázatán, ahol több kategóriában is az ő fotója bizonyult a legjobbnak. Ráadásul sikerült a tavalyi bravúrt is megismételnie, ugyanis Az Év Természetfotósa elismerés mellett az ő felvétele kapta Az Év Természetfotója díjat is, írja a naturart.hu.

Daróczi Csaba, Az Év TermészetfotójaForrás: Daróczi Csaba/naturart.hu

„Csaba nem véletlenül hozza már két évtizede folyamatosan a kimagasló eredményeit a pályázatokon, a titka ugyanis az lehet, hogy állandóan képes a megújulásra. Mindig talál valamilyen új nézőpontot, vagy épp egy teljesen új technikai megoldást, hogy megvalósítsa az elképzelt látványt." – írják.

Innovatív módszereit példázza az a fotó is, amelyért Az Év Természetfotója díjban részesült. Ez egy olyan hétköznapi és látszólag nem fotogén helyen és körülmények között készült, amiről egy laikus azt hinné, képtelenség, írja a közlemény. A kép egyszerre ábrázolja egy tó halait a víz alatt, valamint a csillagos égboltot. Daróczi egy videóban magyarázza el, hogyan készült a felvétel:

Az idei pályázat egy új kategóriát is indított, amelyben azok is versenyezhettek, akiknek nincs fényképezőgépük, tehát mobillal, ami szinte mindenkinek ott lapul a zsebében. A Mobillal a természetben kategóriában is magasan Daróczi teljesített a legjobban, hat fotójával került be a döntős képek közé, és ő nyerte az első és harmadik helyet is.

A pályázatra idén 3533 pályamű érkezett be 197 fotóstól, végül 120 kép került be a döntős képek közé. Idén már 30. alkalommal rendezték meg a Saubermacher – Az Év Természetfotósa (ÉTF) pályázatot, amelynek díjátadóját november 9-én tartották a Magyar Természettudományi Múzeumban. A pályázók képeiből rendezett kiállítás január 30-ig tekinthető meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek