Jártatok már boncteremben? Idén a Kutatók Éjszakáján ez is megvalósulhat

Szeptember végén minden évben megrendezik a Kutatók Éjszakáját, ahol a kicsi és nagy tudósok is megtalálják a számításaikat. A szeptember 30. és október 1. között megrendezett eseményen most sem lesz hiány kísérletekben és interaktív workshopokban.

Forrás: Kutatók Éjszakája / Researchers' Night in Hungary / Facebook.com

Az egyik legérdekesebbnek és bizarabbnak a bonctermi látogatás hangzik, de megtudhatjuk majd azt is, mi található egy DNS-könyvtárban, mi az a csontpótló, és hogyan kell felmérni a Dunát.  Egy szóval, a Kutatók Éjszakáján idén miden a gyermeki lelkesedésünket szolgálja majd.

Az Európa-szerte megrendezett, ingyenes eseménysorozat célja, hogy a kutatói és fejlesztői pályát népszerűsítse a fiatalok számára – meg persze mindenkinek, akit érdekelnek a tudományok és a rejtélyek. 

Amit fontos tudni, hogy a programok és workshopok ingyenesek, de a legtöbbre regisztrálni kell, és érdemes sietni a döntéssel, mert hamar betelnek a limitált helyek. Az ajánló irásakor még volt pár hely a bonctermi látogatás 2. turnusára. De ha azóta elfogytak a helyek, akkor a várólistára is fel lehet iratkozni.

Világítanak-e a növények? Honnan tudja egy öntözőberendezés, hogy mikor kezdje meg működését? Milyen színanyagok vannak a zöld levelekben? Biztosra vehető a klímakatasztrófa? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphat válaszokat az, aki a Kutatók Éjszakája keretében szeptember 30-án ellátogat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem programjaira.

Szeptember 30-án, pénteken 17 és 19 óra között a tudományos élményközpont, vagyis a Csodák Palotája kapui újra megnyílnak. A rendezvény weboldalán még volt egy hely az előzetes regisztrációnál, amivel ingyenesen látogatható lesz a Csopa.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek