Már várnak a gladiátorok az Amfi Feszten

Már újraéledt és megelevenedett az aquincumi katonavárosi amfiteátrum (Budapest III. ker. Pacsirtamező utca 2-14.), ugyanis már megérkeztek az ókori település körszínházához a gladiátorok, római katonák és barbár harcosok.

Forrás: AmfiFeszt / Facebook.com

A kétnapos, szeptember 10. és 11. közötti AmfiFeszten a látogatók megismerkedhetnek a rómaiak és az ókori Pannonia területén, illetve a tartomány határain túl élő népek életmódjával és fegyverzetével, valamint megtekinthetik, hogyan csapnak össze a legionariusok és a barbárok. Az érdeklődők szemtanúi lehetnek rabszolgavásárnak és gladiátorkiképzésnek, és – a helyszínhez hűen – különleges gladiátorviadalok is várják nagyérdeműt - írták az esemény Facebook-oldalán.

A délelőtti kis eső sem riszthatta el a Colonia Rostallo Kulturális és Hadtörténeti Alapítvány, a Legio Brigetio AD 2000 Bt., a Legio Leonum Valentiniani, a Nova Roma, a Norde Gard, a Szarvas Törzs Kelta Hagyományőrző Egyesület, a Jaurinum Történeti Társaság Történelmi Életmódrekonstrukciós Egyesület, a Collegium Gladiatorium Kulturális Hagyományőrző Egyesület, a Pannonia Sarmatica, a Vita Romana, a Ludus Gladiatorum Aquincum és a Rapax Legio Civil Kísérete tegjait, hogy kint legyenek az amfiteátrumban.

Ezek a csoportok készülnek a hétvégé során történelmi divatbemutatóval és szépségszalonnal, gyerekek számára mitológiai mesemondással és gladiátorképzővel, illetve, egyebek mellett, számos kézműves foglalkozással és bemutatóval, régészeti előadásokka és tárlatvezetésekkel, bátorságpróbával, családi kincskereséssel, valamint szombat este görög-római táncházzal.

Forrás: AmfiFeszt / Facebook.com

Idén az AmfiFeszt keretén belül megrendezik még a BTM Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészet Alapítvány szervezésében, a XXV. Aquincumi Költőversenyt is. Az érdeklődők vasárnap, színészek tolmácsolásában hallgathatják meg a döntőbe jutott, klasszikus formában írt verseket, és maguk is indulhatnak a helyszíni epigrammaíró megmérettetésen. A belépés minden látogató számára, minden programra ingyenes!

A két nap részletes programját, a mesék sorát, a római iskola és a kézműves porgramok részleteit mind megtaláljátok az esemény Facebbok-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek