Őrületeset buliztunk a Paloznaki Jazzpikniken, a 3. nap még tárt karokkal vár!

Kutyákkal, gyerekekkel, pikniktakarókkal és félliteres, jéghideg bekevert fröccsökkel, vagy éppen flitteres miniruhában, bakancsban, szandálban és Nirvana-, esetleg hawaii mintás pólóban; a Paloznaki Jazzpiknikre bármiben és bárkivel lehet érkezni. Így volt ez a háromnapos fesztivál pénteki napján is, ahol mi is kint voltunk, és pont ugyan ilyen felszabadult, családias hangulatban vár ránk a szombati, zárónap is! 

Amint már írtuk korábban a Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert" élményig minden megvan, de nem kell érte egymást taposni, bokáig a szemétben ácsorogni és órákig sorban állni a street food truck-ok előtt. És ez most nem mellé beszélés, a tegnapi nap sokadszorra is megtapasztaltuk, hogy ez tényleg így van. 

Forrás: Travelo.hu

Lehet andalogni, táncolni, mint a profik, de ha kedvünk támad, a pikniktakarónknak helyet keresve, akár le is heveredhetünk a nagyszínpad előtti placcon. Kora délután érdemes a fák alatt helyet keresni, ahol asztalokat és padokat is találunk, de amint elkezd lemenni a Nap, és kigyúlnak a faluban a hangulati fények, elkezdődnek a színes házfestések, már a színpadhoz közelebb is letáborozhatunk.

A Jazzpiknik lényege, hogy egész Paloznak fesztiválhelyszínné alakul. A központban, a Sáfránkert Vendéglő körül több színpadot is találunk, ahol remek rövidebb és sok esetben akusztikus koncertek váltják egymást. Ez egy teljesen más élmény, mint a Nagyszínpadnál, így ezekbe a kis udvarokba is érdemes beülni.

Péntek este, a fergeteges Lisa Stansfield koncert után, lazításként visszasétáltunk a központba, és pont elcsíptük az Audi Jazz Stagen Molnár Tamás dalszerző, énekes, gitáros, az Anti Fitness Club, majd a JETLAG zenekarok alapítójának akusztikus koncertjét. Az elsöprő erejű előadás alatt, egy teljesen új arcát ismertük meg az énekesnek, és jó érzés volt együtt tapsolni és örülni az élménynek a családias hallgatósággal együtt. 

Mire számíthatunk a záró napon?

Amint a ma reggeli időjárást elnézzük, talán egy picivel több légmozgásra, ami már frissíti majd a meleg levegőt. Ezt pedig lehet, hogy nevükből adódóan, a világ leghíresebb funky zenekar utódjának, az Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience-nek köszönhetjük? Akár így van, akár nem, a rajongók biztosak lehetnek abban, hogy Al McKay felépülése után, a tavalyi elmaradt koncertet pótolva fergeteges hangulatot csinálnak majd 21 órától.

Forrás: Travelo.hu

A három nap megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik meg a balatoni domboldalt a Nagyszínpadnál. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvözi energikus, új hangzású zenévé.

A Fábián Juli Színpadon, ami egy szép nádfedeles ház előtt, egy belső udvarban kapott helyet, a  Taittinger Pezsgőteraszon, ami a templom mellett található, és egy kis domboldalon üldögélhetünk, valamint az Audi Jazz Stagen 17-tól és 19 órától kezdődően éjfélig váltják egymást a jobbnál jobb zenészek.

Balatonkör zenei aláfestéssel

A pénteki napon volt szerencsém személyesen is beszélgetni pár percet a nap lemezlovasával Jazzkovács Lászlóval, aki tavaly került be a Jazzpiknik csapatába, és azóta keveri a funky, táncolható, jó hangulatot keltő zenéket a nagykoncertek között. Nevét a Juventus Rádió és a Jazzy Rádió műsorvezetőjeként, illetve országjáró DJ-ként ismerhetitek. 

Balatoni emlékeiről mesélt nekem, amihez máig szorosan kapcsolódik a zene és a munka, így igazából körbejárta már a Balatont, és látta minden oldalát, az őrülten pörgőset, és a nyugodtabb oldalát is, mint amilyen a Paloznaki Jazzpiknik. Hogy déli- vagy nyugati part, arról nem tud és nem is szeretne dönteni, mert mindegyik oldalnak megvan a maga bája. Ahogy a Balaton környékének a zenei stílusa is nagyon rugalmas. Szerinte nem lehet egy stílust hozzárendelni a magyar tengernek, mert minden egyes nyaralónak van egy olyan zeneszáma, amit csakis a balatoni élményeivel kapcsol össze. 

Arra a kérdésemre, hogy felfedezett-e mostanába valamilyen ajánlásra méltó baltoni helyszínt, azt tanácsolta inkább, hogy ha tehetjük kocsival, vagy éppen biciklivel - akinek, ahogy jobban passzol - tegyünk egy tényleges Balaton kört a településeken áthaladva. Ő a fiával olyan csodás kis helyekre talált egymás után libasorban, amilyenekre nem is számított. Egy ilyen utazást, bárkinek szívesen ajánlana.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek