Több mint 200 elefántbébi várja Afrikában, hogy örökbe fogadják őket

Több mint 200 elefántbébi született Kenyában még 2020-ban, amit a turizmusért és a vadon élő állatokért felelős kabinettitkár "Covid ajándéknak" nevezett. Az elefántok „baby boom"-jának megünneplésére és az ország vadvilágvédelem iránti elkötelezettségének előmozdítására a Magical Kenya és a Kenya Wildlife Service örökbefogadási és névadó ünnepséget szervezett az Amboseli Nemzeti Parkban – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

Afrikában 2020-ban 200 elefánt született A kép illusztrációForrás: Pixabay/Fearscare

"A fesztivál célja az elefántok és élőhelyeik jövőjének biztosítása az emberekkel való békés együttélésben" - olvasható a szervezők közleményében. Az African Wildlife Foundation volt az egyik első olyan szervezet, amely 5000 dolláros (kb 1,8 millió forint) adományával szimbolikusan örökbe fogadta Kenyában az egyik elefántot. Bár az adományozók nyilvánvaló okok miatt nem tudták hazavinni az elefántot, de rendszeres tájékoztatást kaptak (és továbbra is kapnak) arról, hogy kedvencük hogyan boldogul a nemzeti parkban.

Az Africa News szerint eddig 20 újszülött elefántot "fogadtak örökbe" az újdonsült szülők a világ minden tájáról, és 2021. október 9-ig a kezdeményezés körülbelül 150 000 dollárt (több mint 54 millió forint) gyűjtött össze. Az elefántbébik születésén kívül az Országos Vadállomány más pozitív statisztikákat is feltárt. A teljes elefántpopuláció 12%-kal, míg a zsiráfpopuláció 34 240-rel nőtt, ami körülbelül 49%-os növekedést jelent három év alatt. Aki szeretne elefántot "örökbefogadni", az a Sheldrick Wildlife Trust alapítványon keresztül, évente körübelül 50 dollárért (kb 18 000 forint) teheti meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek