Ilyen még nem történt: albínó galápagosi óriásteknős kelt ki a tojásból

Június 3-án debütált először a nyilvánosság előtt egy albínó galapagosi óriásteknős a svájci Servionban található Tropiquarium állatkertben – olvasható az USA Today oldalán.

Az albínó galapagosi óriásteknős a svájci állatkert új kiskedvenceForrás: Facebook/Tropiquarium de Servion

Valójában két galápagosi óriásteknős született még május elején a svájci állatkertben, közülük az egyik fekete, mint szülei, a másik pedig egy vörös szemű, fehér páncélú albínó. A teknősbékákat egy fajvédelmi program keretében tenyésztették ki, a nemük egyelőre még nem derült ki. Az albínó bébi május 1-jén kelt ki, két és fél hónappal azután, hogy az anya február 11-én lerakott öt tojást. A másik teknős május 5-én kelt ki, a tojások előtte két és fél hónapig voltak egy inkubátorban.

Soha nem figyeltek még meg albínó egyedet a vadonbanForrás: Facebook/Tropiquarium de Servion

Az állatkert szerint az albinizmus sokkal ritkább a teknősöknél, mint az embereknél, ez az első alkalom a világon, hogy albínó galápagosi teknős született egy állatkertben. A vadonban sem láttak eddig albínó egyedeket – áll az állatkert közleményében.  A Tropiquarium szerint a galápagosi óriásteknős veszélyeztetett faj, jelenleg kevesebb mint 15 000 él a földön. Születéskor a teknősök általában körülbelül 90 grammot nyomnak, felnőtt korukra elérhetik a 120-180 kilót is, és akár 200 évig is élhetnek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek